Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Felbújtással gyanúsítják a K&H Equities volt vezetőjét

2004.06.30. 13:04
A rendőrség megerősítette azt a lapinformációt, hogy Csuka Lászlót, a K&H Equities volt vezérigazgatóját azzal gyanúsítják, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt-nél hiányzó milliárdokat próbálta eltüntetni a Betonút Rt. pénzével.
Csaknem két hónapja van szabadlábon Csuka László, és azóta ismert, hogy mivel gyanúsítják, reagált a rendőrség az Indexnek a Magyar Nemzet azon értesülésére, hogy felbújtással vádolják a K&H Equities volt vezetőjét. A bank brókercégénél dolgozott a milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila is.

Meghosszabbították
Kulcsár előzetes letartóztatását
A Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 30-ig meghosszabbította Kulcsár Attila, és Kerék Csaba Imre gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények tényállásában és jogi minősítésében, valamint a megalapozott gyanút alátámasztó körülményekben a kényszerintézkedés elrendelése és legutóbbi meghosszabbítása óta érdemi változás nem következett be. A végzés ellen az érintettek fellebbezhetnek.
Csuka László a gyanú szerint arra adott utasítást, hogy egy viszonylag egyszerű tranzakcióval 3,9 milliárd forintot utaljanak át a Betonút Rt. számlájáról az Állami Autópálya Kezelő Rt.-hez, amellyel az utóbbinál elkövetett sikkasztást akarták leplezni. A bűncselekmény technikai végrehajtásában a gyanú szerint részt vett Tóth Róbert, a brókercég egyik alkalmazottja és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt volt vezérigazgatója. Mindketten gyanúsítottak.

Mint ismert, a K&H-ügy fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila nem rendelkezett megfelelő iskolai végzettséggel, ennek ellenére azért dolgozhatott brókerként, mert a gyanú szerint Csuka végzettségét igazoló papírról készült hamisítvány az ő nevére. A napilap szerint Csuka László László Csaba volt pénzügyminiszter jó barátja, és az ő segítségével kerülthetett a brókercég élére. A rendőrség ezt az állítást nem kívánta kommentálni.