Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Budapesten marad a készültség

2005.07.21. 16:08
Továbbra is fokozottan ügyelnek a fővárosban a pályaudvarok, a metrók, a repülőtér, valamint a közlekedési csomópontok bioztonságára a magyar rendvédelmi szervek. Szigorításra nincs ok, mondják az illetékesek.

Budapesten a múltkori londoni merényletsorozat után bevezett biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, tudatta az Indexszel Hatala József rendőr-vezérőrnagy, az Országos rendőr-főkapitányság közbiztonsági főigazgatója. Ez az események függvényében természetesen változhat, tette hozzá Hatala József, akit a legújabb londoni események miatt kerestünk meg.

Két héttel ezelőtt Budapesten több plázában is bombariadó volt nem sokkal a londoni robbantások után. Akkor a rendőrség rendkívüli intézkedéseket léptetett érvénybe a fővárosban, többek között a brit nagykövetség védelmét is megerősítették. Gyurcsány Ferenc rendkívüli készültséget rendelt el valamennyi rendvédelmi szervezetnél.

Az intézkedések részeként megerősítették a pályaudvarok, a metrók és a repülőtér védelmét, valamint a közlekedési csomópontokon is fokozottabb a rendőri jelenlét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon a londoni események óta külön örs működik a rendkívüli helyzetekre számítva, a parancsnokok számára is készenlétet rendeltek el, és a katasztrófavédelem, a tűzoltók, és a mentők is megerősített szolgálatot látnak el.

László Boglár kormányszóvivő az Indexnek elmondta, a két héttel ezelőtti robbantásokkor a kormány azonnal életbe léptette a szükséges intézkedéseket. "Nincs semmilyen olyan információ, ami miatt ezeket tovább kellene szigorítani" - fogalmazott.