Piroska
-2 °C
5 °C

Perre mehetnek Kéthly Annáért

2003.07.09. 12:10
Az MSZP nem változtatja meg döntését és ragaszkodik ahhoz, hogy pártalapítványát Kéthly Annáról nevezzék el.
Annak ellenére, hogy a "történelmi" Szociáldemokrata Párt felszóllította az MSZP-t, ne Kéthly Annáról nevezzék el pártalapítványukat, Nyakó István szocialista szóvivő közölte, nem változtatják meg döntésüket.

Nyakó István szocialista szóvivő a történelmi szociáldemokrata párt, és különösképpen Szűrös Mátyás tiltakozására reagált az Indexnek. Szerinte nem más politikai erők határozzák meg, hogy az MSZP "kit, mit és milyen néven illessen".

A szóvivő meglátása szerint csak egy kis párt szereplési vágyáról van szó, ami bevett politikai eszköz. Hogy az SZDP bíróságra vinné az ügyet, a "névbitorlást", Nyakó annyit mondott, állnak elébe, számára ugyanis nem kétséges, hogyan dönt majd a bíróság.

A Szociáldemokrata Párt szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy politikai csalásnak tartja, az MSZP szándékát, hogy Kéthly Annáról, az SZDP korábbi elnökéről nevezze el pártalapítványát. Mint jeleték, "akár jogi lépésekre" is készek. "Úgy véljük, Kéthly Anna forogna a sírjában, ha látná, hogy a múltját és a jelenét is el akarják orozni a történelmi Szociáldemokrata Pártnak" - fogalmazott Szűrös Mátyás, az SZDP elnöke tegnap.