Piroska
-2 °C
5 °C

Újabb elbocsátások a közszolgálati médiában

2001.12.29. 10:51
Megérkezett a Magyar Televízió számlájára az 475 milliós állami pénz, amely az újabb leépítések végrehajtására fordítandó - tudta meg a Magyar Hírlap. A kormány több segítséget nem kíván adni a közszolgálati médiának, de a Magyar Rádióban 2002-ben újabb, legalább tízszázalékos létszámcsökkentést terveznek.
Idén másodjára kapott nagy összegű támogatást a Magyar Televízió (MTV), hogy abból költségcsökkentő intézkedéseke hajtson végre - írja a Magyar Hírlap. Nyáron 467,2 millió forintot kapott a kormánytól elbocsátások fedezetére, decemberben pedig újabb 475,3 milliót ítélt meg a kabinet. A pénz már megérkezett az MTV számlájára, de a végrehajtás átcsúszik 2002-re. Állítólag két nagy hullámban körülbelül ötszáz főre becsülhető a létszámcsökkenés, így az MTV-nek jövőre körülbelül 1400 alkalmazottja marad.

A Magyar Rádió szintén kapott 203,6 milliót a költségvetéstől, ez azonban a tavaly végrehajtott 78 fős elbocsátás utólagos elszámolásának része. A MR-ben az augusztusig elhúzódó elnökhiány miatt idén semmilyen jelentősebb gazdasági ésszerűsítésre nem került sor, ezért a vezetés kérte, hogy a kormány adjon nekik segítséget további, 2002-ben valószínűleg tíz százalék körüli létszámcsökkentésre.