16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Szerdán dönt a miami bíróság Kisbandi kiadatásáról

2000.12.05. 14:45
A többrendbeli csalással gyanúsított Lakatos András, közismert nevén Kisbandi kiadatásáról szerdán dönt egy floridai bíróság. Ügyvédje szerint az elkövetett bűncselekmény már elévült, ezért nem vonhatják felelősségre, és az amerikai bíróság nem ad ki senkit egy olyan országnak, ahol az élete veszélyben foroghat. Lakatosnak azonban az Egyesült Államokat mindenképpen el kell hagynia, csak még azt nem tudja, melyik országba menjen.
A miami bíróság szerdán dönt arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium kérelmére kiadják-e a Magyar Köztársaságnak a többrendbeli csalással gyanúsított Lakatos Andrást, közismert nevén Kisbandit - erősítették meg a Magyar Hírlap információját az Indexnek.

Kisbandi fél a hazajöveteltől

Több érv is van, ami miatt nem lehet kiadni Magyarországnak ügyfelünket - mondta el lapunknak Nyári Béla ügyvéd, a magyarországi képviseletét ellátó iroda vezetője. Lakatos ellen 1995-ben emeltek vádat Magyarországon csalás miatt, melynek elévülési ideje letelt külföldi tartózkodása alatt. Senki sem garantálja biztonságát itthon, és amerikai bíróság amúgy sem ad ki hazájának egy gyanúsítottat, ha ott az élete veszélyben forog.

A kiadatás mellett párhuzamosan van a kiutasítási ügye - folytatta. Mivel ügyfelük nem jogszerűen tartózkodik az Egyesült Államokban, ezért mindenképp kiutasítják. Egy olyan gépre fogják felrakni, mely oda repül, ahol nagy valószínűséggel befogadják. Lakatos puhatolózik, melyik országba utazzon, de a letelepedést mindenhol pénzhez kötik. Mivel az nincs neki, valószínűleg Magyarországra kell jönnie.

Kisbandi a korább hírek szerint azért menekült el Magyarországról, mert pénzt, feltehetően többszázmillió forintot gyűjtött össze egy nagy haszonnal kecsegtető, ám nem éppen tiszta üzlethez, ám az zátonyra futott és a pénz sem került elő.

Június óta húzódik a kiadatás

Kisbandit - akit nem csupán a magyar rendőrség, hanem egyes információk szerint a hazai alvilág vezetői is hiába kerestek - június elején tartóztatták le a floridai Miamiban. A magyar Interpol 1997 szeptembere óta körözi, a Pesti Központi Kerületi Bíróság ugyanis csalás miatt keresi.

Az Igazságügyi Minisztérium folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik, így azt sem tudtuk megkérdezni, mi történik akkor, ha Kisbandi csak integetni tud az Interpol budapesti munkatársainak, és egy másik ország felé veszi az irányt.  • Hírek
  • Hírek