Klaudia
-4 °C
2 °C

Torgyán 'likvidálója' az FKGP székházába menne

2001.06.29. 10:55
Torgyán József elképzelésével ellentétben, elképzelhető, hogy nem lesz sima az FKGP budapesti elnökének pénteki megválasztása. Liebmann Katalin megüresedett helyére hárman adták be a pályázatukat, ám közülük kettőnek a héten felfüggesztették a párttagságát. A kirekesztettek egyike, Dobossy Antal, Torgyán állítólagos 'likvidáló-jelöltje' számít arra, hogy ha kell, fizikailag próbálják meg őt távol tartani az épülettől. A fővárosi szervezet elnöke minden bizonnyal a január óta megbízott, a pártelnök emberének tartott Korényi Attiláné lesz.
Liebmann Katalin januárban megüresedett helyére a fővárosi kisgazda szervezet élén Torgyán József ideiglenesen Korényi Attilánét nevezte ki. Néhány hónap eltelte után mára már aktuálissá vált a végleges budapesti elnök megválasztása. A posztra összesen három pályázat érkezett, ám két pályázó párttagságát a héten gyorsan felfüggesztették. Dobossy Antal, korábbi fővárosi alelnök és Veszely Béla, X. kerületi vezető azonban nem adja fel, s az Index úgy tudja, hogy mindketten elmennek a pénteki választásra.

Dobossy Antal, a Torgyán József által megnevezett "likvidátor", szerint Torgyán így akarja saját emberét, Korényinét Liebmann helyére ültetni. A "merénylő" állítása szerint még nem kapta meg a felfüggesztéséről szóló határozatot, ezért FKGP-tagként megpróbál délután négy órakor, a választás időpontjában bejutni a Belgrád rakparti székházba.

"Tudom, hogy szinte semmi esélyem a bejutásra, de azért megpróbálom" - mondta az Indexnek Dobossy. "Számolok azzal is, hogy kidobó emberekbe ütközöm, ám úgy gondolom, hogy ha megfutamodom, akkor nem tudom segíteni a pártomat, ami kezd romokban heverni" - latolgatta az esélyeket volt budapesti alelnök. "Erőszakhoz azonban nem folyamodok, a körülményektől függ majd, hogyan reagálok az esetleges elutasításra" - tette hozzá.

A pályázatokat elbíráló testület vezetője, Gordos Dénes korábban úgy nyilatkozott: a helyszínen is lesz lehetőség arra, hogy a küldöttek másokat is jelöljenek. Gordos elmondta, a pártszervezet nagy része Korényi Attilánét tartaná megfelelő budapesti elnöknek, mivel élő kapcsolatrendszere van, és integrálni tudná azokat a párttagokat, akiket a fővárosi FKGP visszavár soraiba.