Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Visszatérhetnek az FKGP-be a fideszes kisgazdák

2002.11.30. 12:58
Várhatóan a fideszes kisgazdák nagy része visszatér a ma Réti Miklós vezette Független Kisgazdapárthoz, az viszont még nem dőlt el, hogy kilépnek-e a Fidesz képviselőcsoportjából írja a Magyar Hírlap. Turi-Kovács Béla és Boross Imre egykori miniszterek nem kaptak meghívást az FKGP új vezetésétől. Turi-Kovács saját szervezetében látná szívesen a volt kisgazdákat, de úgy véli, le kell morzsolódniuk a Fideszről, mert különben sosem erősödnek meg.
Az FKGP új elnöke tíz fideszes honatyának írt levelet, amely szerint várja őket vissza az anyapártba. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke és Boross Imre, a már függetlenek között ülő volt kisgazda miniszter nem kapott küldeményt Réti Miklóstól - írja a Magyar Hírlap. A héten tartott egyesületi közgyűlésen Turi rossz néven vette, hogy az FKGP bíróság útján "kinevezett" vezetése "szelektíven válogat" közülük.

Lemorzsolódni a Fideszről

A lap megszerezte a Turi-Kovács vezette szervezet szerdai közgyűlésének jegyzőkönyvét, mely azt is tartalmazza, hogyan vélekednek a fideszes kisgazdák befogadó pártjuk pártuniós terveiről. A volt környezetvédelmi miniszter a tanácskozáson úgy vélte: pártok uniójára nincs lehetőség. Szerinte az MDF-fel nem lehet egyezkedni, kisgazdapárt pedig nincs, csak logó, megerősödésük pedig csak úgy van esély, ha a Fideszről lemorzsolódnak. Emlékezetes ugyanakkor, hogy a "lemorzsolódást" most szorgalmazó politikus a Fidesz-MDF közös listájának 15. helyéről jutott be a parlamentbe.

Szentygörgyvölgyi már visszatért

Szentgyörgyvölgyi Péter, egykori kisgazda frakcióvezető már az V. kerületi alapszervezetet szervezi, mint kerületi elnök. A rendezvénye megfogalmazódott, hogy nem ismerik el Réti Miklós elnökségét és Balogh József személyében saját elnök-jelöltet is választottak maguknak, hogy egy esetleges FKGP-s tisztújításon legyen kit kiállítaniuk.

Az elnök-aspiráns a Magyar Hírlapnak azt mondta: szerinte Réti Miklós egyenként levadássza az országgyűlési képviselőket, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek: négytagú bizottság tárgyaljon majd az FKGP új vezetésével. Az egység jegyében együtt jelennének meg a Fidesz december 7-ei kongresszusán. De ugyanakkor lehetséges, hogy ezt megelőzően, december 3-án az FKGP bemutatja a pártba visszatért honatyákat. A párt főtitkára szerint ekkor minden kétkedő kisgazda választ kap a kételyeire.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?