Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Dobra verték a Torgyán egykori székházát

2006.09.07. 12:33
Hiába tiltakoztak az FKGP jelenlegi vezetői, csütörtökön elárverezték a párt Duna-parti székházát. Torgyán József egykori főhadiszállásáért 700 millió forintot fizet a végrehajtóknak egy befektető cég.

Dobra verték az öt éve még kormánypárti szerepet betöltő Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt Belgrád rakparti országos székházát. A parlamentből hatalmas adóssággal kibukó párt legjelentősebb ingatlanját csütörtökön árverezték el a behajtók.

Titkos befektetők

Az Index információi szerint egy ügyvédi irodája közreműködésével licitáló külföldi ingatlan-befektető cég kínálta a legnagyobb összeget a pártszékházért. Torgyán József , volt FKGP-elnök egykori főhadiszállása 700 millió forintért kelt el. Az egyelőre titkos befektetőcsoportot a közeljövőben sajtótájékoztató keretében mutatják be. Az árverésen a legnagyobb ajánlatot tevő cég mellett további hét érdeklődő licitált.


Torgyán József itt menesztette az FKGP megyei elnökeit

Szeremley Huba, borász, aki még Torgyán József elnöksége idején a 2002-es választás kampányfinanszírozása érdekében adott százmilliós kölcsönt a pártnak a székház fejében, szintén megjelent a behajtó cég által rendezett árverésen. Szeremley az Indexnek azt mondta, hogy a több éves jogi huzavona miatt neki már elment a kedve az ingatlan megszerzésétől, viszont így visszakaphatja a Torgyánéknak adott kölcsönt.

Százmilliókat kellett törleszteni

A kisgazdák egy éve még maguk akarták értékesíteni az épületet. Akkor a magát a párt legitim elnökének tartó Kovács István József jelentette be, hogy a székházat legkevesebb 950 millió forintos eladási áron kívánják értékesíteni. A bevételből rendezték volna az FKGP 400 millió forintra rúgó tartozását, és megállapodtak Szeremleyvel is, aki Kovács szerint 350-ről 320 millió forintra mérsékelte az ingatlannal kapcsolatos követelését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!