Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dobra verték a Torgyán egykori székházát

2006.09.07. 12:33
Hiába tiltakoztak az FKGP jelenlegi vezetői, csütörtökön elárverezték a párt Duna-parti székházát. Torgyán József egykori főhadiszállásáért 700 millió forintot fizet a végrehajtóknak egy befektető cég.

Dobra verték az öt éve még kormánypárti szerepet betöltő Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt Belgrád rakparti országos székházát. A parlamentből hatalmas adóssággal kibukó párt legjelentősebb ingatlanját csütörtökön árverezték el a behajtók.

Titkos befektetők

Az Index információi szerint egy ügyvédi irodája közreműködésével licitáló külföldi ingatlan-befektető cég kínálta a legnagyobb összeget a pártszékházért. Torgyán József , volt FKGP-elnök egykori főhadiszállása 700 millió forintért kelt el. Az egyelőre titkos befektetőcsoportot a közeljövőben sajtótájékoztató keretében mutatják be. Az árverésen a legnagyobb ajánlatot tevő cég mellett további hét érdeklődő licitált.


Torgyán József itt menesztette az FKGP megyei elnökeit

Szeremley Huba, borász, aki még Torgyán József elnöksége idején a 2002-es választás kampányfinanszírozása érdekében adott százmilliós kölcsönt a pártnak a székház fejében, szintén megjelent a behajtó cég által rendezett árverésen. Szeremley az Indexnek azt mondta, hogy a több éves jogi huzavona miatt neki már elment a kedve az ingatlan megszerzésétől, viszont így visszakaphatja a Torgyánéknak adott kölcsönt.

Százmilliókat kellett törleszteni

A kisgazdák egy éve még maguk akarták értékesíteni az épületet. Akkor a magát a párt legitim elnökének tartó Kovács István József jelentette be, hogy a székházat legkevesebb 950 millió forintos eladási áron kívánják értékesíteni. A bevételből rendezték volna az FKGP 400 millió forintra rúgó tartozását, és megállapodtak Szeremleyvel is, aki Kovács szerint 350-ről 320 millió forintra mérsékelte az ingatlannal kapcsolatos követelését.