Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Padtársa helyett szavazott egy fideszes képviselő?

2007.10.12. 07:00
Egy mobiltelefonnal rögzített felvétel arra utal, hogy parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot Kispál Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, még júniusban. Kispál szerint ilyen nem történt, a felvétel félrevezető. Az MSZP vizsgálatot követel - írja a Népszabadság.

Több alkalommal is a parlamenti patkótól távolmaradó frakciótársa helyett nyomott szavazógombot Kispál Ferenc fideszes képviselő - legalábbis így tűnik azon a mobiltelefonnal készített felvételen, amely a Népszabadság birtokába jutott.

A felvételen látszik, hogy padtársa, Nagy Sándor nincs a közelben, Nagy a parlamenti jegyzőkönyvek szerint mégis éppen ugyanúgy voksolt, mint Kispál - és a többi fideszes képviselő.

Kispál a Népszabadság kérdésére tagadta, hogy valaha is más helyett szavazott volna a parlamentben. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója - a konkrét ügyet nem érintve - általánosságban azt mondta: mivel hasonló esetre még nem volt példa a Fidesz-frakcióban, így kialakult gyakorlata sincsen annak, hogy milyen következményei lehetnek az esetnek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője annyit mondott: miután nem ismerik a részleteket, érdemben egyelőre nem tudnak állást foglalni. Az biztos, tette hozzá, hogy minden hasonló esetet ki kell vizsgálni.