Ágnes
-5 °C
2 °C

Padtársa helyett szavazott egy fideszes képviselő?

2007.10.12. 07:00
Egy mobiltelefonnal rögzített felvétel arra utal, hogy parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot Kispál Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, még júniusban. Kispál szerint ilyen nem történt, a felvétel félrevezető. Az MSZP vizsgálatot követel - írja a Népszabadság.

Több alkalommal is a parlamenti patkótól távolmaradó frakciótársa helyett nyomott szavazógombot Kispál Ferenc fideszes képviselő - legalábbis így tűnik azon a mobiltelefonnal készített felvételen, amely a Népszabadság birtokába jutott.

A felvételen látszik, hogy padtársa, Nagy Sándor nincs a közelben, Nagy a parlamenti jegyzőkönyvek szerint mégis éppen ugyanúgy voksolt, mint Kispál - és a többi fideszes képviselő.

Kispál a Népszabadság kérdésére tagadta, hogy valaha is más helyett szavazott volna a parlamentben. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója - a konkrét ügyet nem érintve - általánosságban azt mondta: mivel hasonló esetre még nem volt példa a Fidesz-frakcióban, így kialakult gyakorlata sincsen annak, hogy milyen következményei lehetnek az esetnek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője annyit mondott: miután nem ismerik a részleteket, érdemben egyelőre nem tudnak állást foglalni. Az biztos, tette hozzá, hogy minden hasonló esetet ki kell vizsgálni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!