Ödön
2 °C
11 °C

Lemondott mandátumáról a szavazathamisító magoszos

2007.10.12. 16:38
Lemondott képviselői mandátumáról Kispál Ferenc, aki suttyomban frakció- és padtársa nevében szavazott a parlamentben. A Fidesz politikusa egy darabig annak ellenére tagadta, hogy megnyomta a másik képviselő szavazógépének gombját, hogy esetet egy mobiltelefonos felvétel rögzítette.

"Olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok képviselői mandátumomról." Kispál Ferenc néhány órával a mellészavazásról szóló hír nyilvánosságra kerülése után pénteken délután adta ki a szűkszavú közleményt.

Több alkalommal is a parlamenti ülésteremből távolmaradó frakciótársa helyett nyomott szavazógombot Kispál Ferenc fideszes képviselő. A szavazathamisításról elsőként a Népszabadság számolt be. Az újságnak egy olyan, mobiltelefonnal készített felvétel jutott a birtokába, amelyen elég egyértelműen látszott, hogy Kispál Ferenc fideszes országgyűlési képviselő padtársa gépén is szavazott. A felvétel tanúsága szerint a padszomszéd Nagy Sándor nem volt a közelben, a parlamenti jegyzőkönyv szerint mégis ugyanúgy szavazott, mint Kispál.

A 61 éves növényvédő és villanyszerelő végzettségű Kispál korábban a Magosz nagyválasztmányának elnöki tisztét töltötte be. A Fidesz képviselőcsoportjába a Magoszszal kötött megállapodás alapján a Csongrád megyei területi listán szerzett mandátummal jutott be.

A Magosz vezetése már a nyáron is okozott problémát a Fidesznek. Augusztusban Jakab István elnök került a bulvársajtó vezető hírei közé, amikor kiderült, hogy miután felesége tetten érte 24 ével fiatalabb titkárnőjével, otthagyta családját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?