Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Kiss: Gyurcsány nélkül nincs nagyobb esélye a koalíciónak

2008.04.04. 19:14
Kiss Péter péntek déleután azt mondta, hogy nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. Ennek ellenkezőjét mondta kicsit korábban Fodor Gábor, SZDSZ-es politikus.

Kiss Péter szerint nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. A kancelláriaminiszter az MTI-nek és az ATV-nek adott interjúban pénteken úgy fogalmazott, hogy lehetőség szerint újra kell alakítani az SZDSZ-szel a koalíciót, de ha ez nem megy, akkor az ország számára fontos konkrét ügyek mentén kell együttműködni a felelős parlamenti erőkkel.

Szerinte a koalíciós vita nem személyi kérdésekről szól. Az Indexnek adott interjújában Fodor Gábor SZDSZ-es politikus arról beszélt, hogy Gyurcsány távozása megmenthetné a koalíciót.

Nehezen megvalósíthatónak tartja a kisebbségi kormányzást. "Nem lehetetlen feladat, de emberes kihívás" -mondta. Kiss előrehozott választásokat sem akar.

A kancelláriaminiszter szerint sokkal kiegyensúlyozottabb kormányzásra van szükség, vagyis az elmúlt másfél évben elindult ügyek mellett az emberek hétköznapi személyes kihívásait is segíteni kell. Kiss Péter példaként említette: rengeteg családnak probléma, hogy az uzsorások elveszik tőlük a szociális segélyt, vagy a lakótelepeken élők nem tudják kifizetni a távfűtést.