Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Kiss: Gyurcsány nélkül nincs nagyobb esélye a koalíciónak

2008.04.04. 19:14
Kiss Péter péntek déleután azt mondta, hogy nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. Ennek ellenkezőjét mondta kicsit korábban Fodor Gábor, SZDSZ-es politikus.

Kiss Péter szerint nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. A kancelláriaminiszter az MTI-nek és az ATV-nek adott interjúban pénteken úgy fogalmazott, hogy lehetőség szerint újra kell alakítani az SZDSZ-szel a koalíciót, de ha ez nem megy, akkor az ország számára fontos konkrét ügyek mentén kell együttműködni a felelős parlamenti erőkkel.

Szerinte a koalíciós vita nem személyi kérdésekről szól. Az Indexnek adott interjújában Fodor Gábor SZDSZ-es politikus arról beszélt, hogy Gyurcsány távozása megmenthetné a koalíciót.

Nehezen megvalósíthatónak tartja a kisebbségi kormányzást. "Nem lehetetlen feladat, de emberes kihívás" -mondta. Kiss előrehozott választásokat sem akar.

A kancelláriaminiszter szerint sokkal kiegyensúlyozottabb kormányzásra van szükség, vagyis az elmúlt másfél évben elindult ügyek mellett az emberek hétköznapi személyes kihívásait is segíteni kell. Kiss Péter példaként említette: rengeteg családnak probléma, hogy az uzsorások elveszik tőlük a szociális segélyt, vagy a lakótelepeken élők nem tudják kifizetni a távfűtést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?