Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kistapolcán már segélyekre sincs pénz

2008.03.23. 09:51
6 millió forintos adósság, befizetetlen közüzemi számlák, elmaradó segélyek és hozzájárulások – fizetésképtelenné vált Kistaploca. A baranyai településen jövő héten csődeljárást indítanak, az önkormányzatnak ugyanis elfogyott a pénze.

A kistapolcaiak felháborodtak: 25 családnak járna segély a baranyai faluban, de azt ebben a hónapban már nem kapták meg. Kistapolcán 230-an élnek, sok a nyugdíjas, a nőknek pedig egyáltalán nincs a környéken munkalehetőség. Az településen januártól megszűnt a körjegyzőség, három alkalmazottat ki kellett rúgni, az önkormányzatnak végkielégítést kellett nekik fizetni. Ezért nem tudják most kifizetni a segélyeket, de nem csak azt.

Vízszámla, villanyszámla, szemétszállítás, és a társulási szolgáltatások területén, ugye, a gyermekvédelmi, házi gondozás, illetve körjegyzőségi hozzájárulás, kistérségi hozzájárulás, tűzoltóság felé hozzájárulás, ezek mind ott vannak gyűjtve ezek a számlák – mondta Waller Ferenc, Kistapolca polgármestere.

Az önkormányzat nem akar hitelt felvenni, azt mondják később azt se tudnák fizetni. A polgármester a szerdai testületi ülés után csődöt jelent, ezután egy csődbiztos érkezik a településre, ő próbálja majd megoldani a település anyagi gondjait.