Szilárda
-4 °C
3 °C

Másik kisgazda minisztérium is támogatta a Kis Újságot

2000.11.22. 19:29
Eddig ötmillió forintot utalt át a Környezetvédelmi Minisztérium a Kisgazdapárt havilapjának. Az összeg fejében minden számban egy környezetvédelmi cikket kellett megjelentetnie a Kis Újságnak, amelynek fejében havonta 900 ezer forintot kapott a pártlap. Pepó Pál megerősítette a Netkapu információt, de elmondta, hogy ,,nem tartja helyénvalónak, hogy közpénzeket pártpolitkai célokra fordítsák". A Honvédelmi Minisztérium havonkénti 800 ezer forintos támogatása után, ez volt a második eset, amikor kiderült, hogy a Kis Újság közpénzekből részesült.
Pepó Pál:
nem tudott a szerződésről
Pályázat nem volt, csupán három árajánlatot kért be a minisztérium, amelyek közül a Kis Újság nyert - nyilatkozott Pepó Pál volt környezetvédelmi miniszter az RTL Klub Híradójának. A minisztérium és a Kis Újság közötti szerződést az idei év március 5-én kötötték, a pénzek utalása azonban csak májusban indult meg. Azóta mintegy ötmillió forintot utalt ki a Környezetvédelmi Minisztérium.


Ligetvári tudta, Pepó nem

Ligetvári Ferenc a napokban leköszönt környezetvédelmi miniszter tudott a dologról, és át is vizsgáltatta a szerződéseket, de nem talált rendellenséget. Pepó Pál - állítása szerint - annak ellenére sem tudott a szerződésről, hogy az ügyletet az ő minisztersége alatt ütötték nyélbe. Pepó elmondta, hogy a minisztérium közigazgatási államtitkára, Skultéty Sándor intézte az ügyeket, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről. Mint ahogy Torgyán József sem, aki másodállásban a Kis Újság főszerkesztője.

Kis Újság, nagy botrány

A Honvédelmi Minisztérium havi nyolcszázezer forinttal támogatja a lapot az Arculat Kft.-n keresztül. Ezért a lapnak havonta két-három cikket kellene közölnie ,,honvédelmi témákban". A tárca sajtószemléjében nem szerepel a Kis Újság, így ellenőrizni sem tudják a teljesítést, a tárca mégsem bontja fel a támogatási szerződést. Az ügyben a parlament honvédelmi bizottsága is meghallgatta Szabó János honvédelmi minisztert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!