Konrád
8 °C
26 °C

Lemondott a környezetvédelmi államtitkár

2004.06.21. 15:15
Június 30-ával távozik posztjáról Kis Zoltán, a környezetvédelmi tárca politikai államtitkára. A szabad demokrata politikus azzal indokolta lépését, hogy nem tudta hatékonyan érvényesíteni az agrár környezetvédelemmel, illetve a tájgazdálkodással kapcsolatos elképzeléseit. Kis utódja Gombos András, a szabad demokraták agrártagozatának vezetője lesz.
Lemondott posztjáról Kis Zoltán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára - értesült az Index hétfőn. A szabad demokrata politikus június 30-ai hatállyal távozik posztjáról.

Kis Zoltán az Index érdeklődésére azzal indokolta lépését, hogy értékelése szerint nem tudta kellőképpen érvényesíteni a kormányon belül az agrár-környezetvédelemmel és a tájgazdálkodással kapcsolatos elképzeléseit. Kis július 1-jétől az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában tevékenykedik, és feladatai július 15-től kiegészülnek az alkotmányügyi bizottságában való részvétellel. Az Index úgy tudja, hogy Kis Zoltán helyére Gombos András volt SZDSZ-es parlamenti képviselő, a szabad demokraták agrártagozatának vezetője kerülhet.

Információink szerint a politikus már egy ideje fontolgatta lemondását, amelyet eddig az EP-választási kampány miatt nem akart bejelenteni. A tárcánál egyébként korábban már volt személycsere: a Medgyessy-kabinet első átalakításakor a kormányfő menesztette a Kóródi Máriát. Utódja a miniszteri poszton Persányi Miklós, az állatkert korábbi vezetője lett.