Erzsébet
1 °C
4 °C

Karsai nem ment el az MSZP frakcióülésére

2007.10.13. 12:04
Karsai József, a miniszterelnököt az utóbbi időben többször bíráló battonyai polgármester nem vesz részt az MSZP frakcióülésén, mert azt tejesen értelmetlennek tartja. A szocialista politikus erről szombaton délelőtt nyilatkozott.

Karsai József úgy fogalmazott: felesleges lenne azért ott lennie az ülésen, hogy megismételje a tiltakozását.

Tudomása szerint a szocialista polgármesterek nagy része amúgy sem ér rá szombaton, mert hétvégén a többségnek programja van a választóival, ahogyan neki is. (Az MSZP frakcióban 38 polgármester ül és összesen nagyjából 100 önkormányzati tisztségviselőt érinthet az összeférhetetlenségi javaslat.)

Véleménye szerint, Gyurcsány Ferenc már többször cselekedett teljesen ellentétesen azzal, amire a frakció felhatalmazta. Példaként említette, hogy egy héttel ezelőtt a képviselőcsoport ülésén nem arra hatalmazták fel a kormányfőt, hogy népszavazási kezdeményezést jelentsen be, hanem arra, hogy a hét pontról beszéljenek, dolgozzák ki a javaslatokat.

A szocialista képviselő hangsúlyozta: a többség azzal sem ért egyet, hogy a képviselőkre vonatkozó szabályokat a Zuschlag-ügy miatt változtassák meg, és így összemossák a két dolgot.

Karsai József úgy látja, a miniszterelnök tönkreteszi a politikusok maradék tekintélyét is.

Mint mondta, nem fordult meg a fejében, hogy kilépjen a frakcióból. "Valamelyikünk nem szociáldemokrata, de én biztosan az vagyok" - hangoztatta. (A miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy "mára jelentősen meggyengültek vagy megszűntek a hagyományos, az embereknek védelmet nyújtó szociáldemokrata program alapvető feltételei".

Karsai József a kormányfő hét pontos csomagjának bejelentése után többször nyíltan bírálta Gyurcsány Ferencet, és azt nyilatkozta, hogy a miniszterelnöki pozíció inkább összeférhetetlen a pártelnökséggel, mint a polgármesterség a képviselőséggel. Azt is mondta, hogy a javaslat "egyszerűen őrültség".

Sajtóhírek szerint a múlt keddi ötórás frakcióülésen Gyurcsány Ferenc éppen azokat a polgármestereket bírálta, akik képviselőségük mellett meg akarják tartani polgármesteri tisztségüket is, amikor Karsai József váratlanul vitatkozni kezdett vele.

A körülötte ülők megpróbálták lecsitítani, de ez nem járt sikerrel, ezért elhatározták, baráti segítséggel kivezetik a teremből. Közben azonban a szocialista politikus összeesett. Ekkor mentőt hívtak a hivatalos közlés szerint vérnyomásproblémákkal küszködő politikushoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?