Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karsai mégsem úgy mondta a Demokratának

2007.10.18. 11:56
Karsai József, Battonya térségének szocialista országgyűlési képviselője nem emlékszik arra, hogy azt nyilatkozta volna a Magyar Demokrata című lapnak: tudja, ki szivárogtatta ki az elhíresült őszödi beszédet. A képviselő csütörtökön úgy fogalmazott az MTI-nek, hogy csak sejtései vannak.

A Magyar Demokrata című hetilap csütörtökön megjelent számában közölt terjedelmes interjút a szocialista parlamenti képviselővel. Az interjú során az újságíró a miniszterelnök elhíresült őszödi beszédéről kérdezte Karsai Józsefet, aki - a lap szerint - egyebek között azt mondta: "Egyébként nyugodtan leírhatja: tudom, ki szivárogtatta ki a beszédet. Egy nagy ember a képviselőcsoportból, nem egy átlagos szocialista képviselő".

Az interjút készítő újságíró nem kérdezett rá, ki a szóban forgó személy. A távirati iroda megkeresésére Karsai József már úgy nyilatkozott, "esetleg sejtésről beszélt", az interjúnak abban a szövegében, amelyet ő a közlés előtt látott, nem szerepelt az, hogy pontosan tudja, ki volt a kiszivárogtató.

Az MSZP képviselője hozzátette: nagyon sokaknak vannak olyan sejtései, hogy a zárt frakcióülésen elmondott miniszterelnöki beszédet nem "egy egyszerű kis MSZP-s" szivárogtatta ki, hanem tudatosan juttatták el a sajtóhoz. Szerinte mindez "nyílt titok", a képviselők egymás közti beszélgetéseiben sűrűn előfordul.

A hetilap azt is megkérdezte a szocialista képviselőtől, más frakciótársaihoz hasonlóan ő is nevetgélt-e Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Karsai József úgy felelt, nem tudja, hogy a többiek nevetgéltek-e, mert ő a beszéd legelején kiment a teremből, aztán hazautazott, mert "láttam, hogy értelmetlen, ami ott folyik".

Hangsúlyozta, ő az őszödi beszédet nem is hallotta.

Gyurcsány Ferenc 2006 májusában beszélt Balatonőszödön az újonnan megválasztott szocialista parlamenti képviselők zárt ajtók mögött tartott ülésén.

A beszéd hanganyagát négy hónappal később ismeretlen személyek eljuttatták a sajtóhoz, és a beszéd nyilvánosságra kerülését követően Budapesten kormányellenes tüntetés kezdődött, amely a Magyar Televízió székházának feldúlásába torkollott.