Ervin
14 °C
21 °C

Kirúgták a rendőrsisakba bújt civilt

2006.11.01. 16:07
Megkérdőjeleződött Kökényesi Gábor újságírói objektivitása, indokolta eltávolítását munkaadója, a C-Press hírügynökség. Kökényesi kendővel törölgette az oszlató rendőrök arcát és rohamsisakban pózolt október 23-án.

Kirúgta a C-Press Hírügynökség Kökényesi Gábort. A korábban a Miniszterelnöki Hivatal alkalmazásában is dolgozó kommunikációs és stratégiai igazgató az október 23-i zavargások idején fején rendőrségi rohamsisakban mászkált a rendőrsorfal mögött, beszélgetett a rendőrökkel.

A Hírtévé felvételein látható, hogy Kökényesi a könnygáztól szenvedő rendőrök arcát törölgeti egy kendővel.

Arra nincs bizonyíték, hogy Kökényesi maga is oszlatott volna. Viszont viselkedése a C-Press közleménye szerint megtévesztő volt, egyben megkérdőjelezi objektivitását is, ezért eltávolították állásából.

Kökényesi, bár munkaadója szerint jól azonosítható volt a Hírtévé felvételén, ahogy rohamsisakban pózol, a hírtelevízió kérdésére tagadta, hogy rohamsisakot viselt volna október 23-án.

Korábban Kökényesit provokátornak is kikiáltották az eseményekkel foglalkozó internetes fórumokon, mert egy másik felvételen az MTV székházánál Toroczkai László oldalán volt látható. Toroczkai az Indexnek azt mondta, hogy az ostrom után a rendőrökkel való kiegyezés idején keveredett mellé az általa nem ismert férfi. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője nem zárta ki, hogy kompromittáló szándékkal tették közzé a képet, mert annak megjelenése után "még a Hírtévében is" magyarázkodnia kellett.