Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Elnapolták a Kulcsár-ügy ítélethirdetését

Nem fértek be az újságírók a Kulcsár-ügy pénteki tárgyalási napján a bíróság tárgyalótermébe. Úgy volt, hogy ítélet is születhet, de ezt elnapolták augusztus 28-ára.

Tumultuózus jelenetekkel kezdődött meg a Kulcsár-per pénteki tárgyalási napja a Fővárosi Bíróságon, ugyanis az érdeklődők nem fértek be a tárgyalóterembe. A bíró aztán az ügyészt kérdezte a Kerék Csaba-féle feljelentésről, majd miután a vádhatóság időhúzásnak nevezte a dokumentumot, rövid szünetet rendelt el.

A kezdeti tömegjelenet oka az is, hogy legnagyobb termet jelenleg tatarozzák. Varga Zoltán bíró ideiglenesen kiküldte a hallgatóságot és az újságírókat, hogy a 24 vádlott és védőik beférjenek. Sok újságíró oldalt állva jegyzetelt, többen kiszorultak a folyosóra.

Először a bíró ismertette azt a 2005. augusztusi ügyészségi feljegyzést Kulcsár Attila kihallgatásáról. Majd megkérdezte az ügyészt, mit szól ahhoz a feljelentéshez, amelyet Kerék Csaba, a brókerügy másodrendű vádlottja tett, és amelyben feljelentette Kulcsár ügyvédjét.

Az ügyész közölte, a feljelentésben említett magnófelvétel 1,5 hónapos, de csak most lett belőle feljelentés. Ezt is figyelembe véve, szerinte a feljelentés időhúzás, taktikázás és célja, hogy halassza az ítéletet.

Válaszában Kerék Csaba azt mondta, azért csak most tett feljelentést, mert most jutott tudomására a felvétel létezése.

A válasz után Varga Zoltán bíró szünetet rendelt el.

A szünet után az utolsó szó jogán elmondott beszédekkel folytatódott. Az elsőrendű vádlott, Kulcsár Attila nem élt a lehetőséggel. Kerék Csaba ugyanakkor beszédében azt állította, hogy a vádirat nyolcvan százalékban Kulcsár vallomásain alapszik, és az ügyészség és Kulcsár "egyeztettek", bizonyítékokat állítottak elő.

Az eljárás során Kulcsár Attila korábban magát és társait is terhelő vallomásokat tett, amelyek szerint akkor, amikor a K and H Equities brókercégnél dolgozott, egyik vádlott-társa bírta rá arra, hogy az ügyfelek pénzét tudtuk és beleegyezésük nélkül felhasználják. Kulcsár vádlott-társai javarészt tagadták bűnösségüket, védőik pedig felmentést kértek.

A bíróság augusztus 28-ára halasztotta az ítélethirdetést.