Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkra készülnek a szegedi klinikán

2004.07.08. 07:29
Sztrájk készül a szegedi Új Klinikán, ott, ahol a végzetes agyműtétet elvégezték - írja a Magyar Hírlap. A sztrájk szervezői azonban hangsúlyozzák, hogy a két ügynek semmi köze egymáshoz.
Sztrájkfelhívással fordult a Szegedi Tudományegyetem új klinikájának több mint nyolcvan dolgozója a munkáltatóhoz, követelve a munkakörülmények javítását.

Az elégedetlenség az egészségügy alulfinanszírozottságára vezethető vissza. "Szűkülnek a lehetőségeink, amely már a biztonságos betegellátást veszélyezteti.

Rossz az eszközellátottságunk, az amortizációt pedig nem kompenzálják - mondta Petô Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi karának tanársegédje. - Hatszázalékos béremelést szeretnénk elérni, valamint azt, hogy ügyeleti rendszerünket az Európai Unió munkanormáihoz hangolják. Most ugyanis, ha valaki 24 órát dolgozik egyhuzamban, csak 12 órát számítanak ebből bele a munkaviszonyába, azután fizet nyugdíjat és kap fizetést" - folytatta Pető.

A megoldás keresésére az egyetemen belül bizottságok alakultak, amelyben a felek - munkaadói oldalról az egyetem képviselői, munkavállalói oldalról pedig a sztrájkbizottság egy tagja és szakértôk - konstruktív tárgyalásokat folytatnak. Elvileg péntekig kell megállapodásnak születnie - olvasható a Magyar Hírlap csütörttöki cikkében.