Feladja magát három kenderaktivista a rendőrségen

2005.03.22. 21:42
A Teve utcai rendőrségen bejelentést tesz szerdán a Kendermag Egyesület három tagja, hogy a közelmúltban kábítószert fogyasztottak. Az akcióval egyesület célja, hogy ne tekintsenek bűnözőként a drogfogyasztókra.

A Kendermag Egyesület polgári engedelmességi mozgalmat hirdet, amelynek első lépésében az egyesület három tagja szerdán elmegy a rendőrség Teve utcai központjába és bejelentést tesz, hogy a közelmúltban kábítószert fogyasztottak, értesült az Index. Az akció egy kampány kezdetét jelenti, mondta Juhász Péter szóvivő. A kampányban az egyesület arra szólít fel és kér mindenkit, hogy aki valaha egyszer is illegális kábítószert fogyasztott, menjen el a rendőrségre és ismerje el.

Továbbra is bűnözők

Juhász elmondta, hogy a kampánnyal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon romlott a kábítószerhelyzet. "Miközben a politikusok azt ismételgetik, hogy a drogfogyasztók nem bűnzők, a törvények és a rendőrség is bűnözőként kezeli őket." Ez a statisztikák szerint több százezer fiatal, középkorú kriminalizálását jelenti.

Rendszeres razziák a diszkókban

A Kendermag Egyesület szerint a politikusok és a rendőrség hozzáállását demonstrálja, hogy az utóbbi hónapban tucatnyi alkalommal tartott a rendőrség országszerte razziákat, és ellenőrzött több száz fiatalt drogfogyasztók után kutatva.

A Kendermag Egyesület egy civil szervezet, amelynek célja, hogy ne büntessék a drogfogyasztókat.