Eszter, Eliza
EUR 382,18 Ft
USD 358,24 Ft
14 °C
24 °C

A koalíciós partner nem tud arról, hogy baj van a koalíciós egyeztetéssel

2003.02.05. 17:25
Az SZDSZ nem kapott információt arról, hogy Medgyessy Péter miért akarja átalakítani a koalíciós egyeztetés eddigi struktúráját. Horn Gábor, a MeH koalíciós koordinációért felelős szabad demokrata államtitkárára szerint az SZDSZ oldaláról nem érkezett panasz az eddigi működésük miatt, sőt szerinte Szekeres Imre hasonló feladatkörrel való felruházása sem értékelné le kialakult szerepkörét. Lapértesülések szerint a miniszterelnök egyebek mellett azt kifogásolja, hogy akadozik az információáramlás még az MSZP-s és az SZDSZ-es miniszterek között.
A miniszterelnök elégedetlen a kormányzati koalíciós munkával, de a koalíciós partner nem tudja miért.

Szekeres egyeztetne az egyezetővel

Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós koordinációért felelős szabad demokrata államtitkárára elmondta, hogy sem ő, sem az SZDSZ pártelnöke Kuncze Gábor nem értesült arról, hogy a szocialisták elégedetlenek lennének az együttműködés eddigi formájával. A Népszabadság szerint a miniszterelnök az MSZP hétfői frakcióülésén az SZDSZ-es miniszterek jelenlétében beszélt arról, hogy a koordinációval a MeH másik politikai államtitkárát, a szocialista Szekeres Imrét bíznák meg, aki személyesen egyeztetne mind Horn Gáborral, mind a két kormánypárt parlamenti vezetőivel. A lap szerint a miniszterelnök nem elégedett az MSZP és az SZDSZ, a kormány és a frakciók közötti együttműködéssel, de kifogásolnivalót talált a pártok minisztereinek együttműködésében is.

Az SZDSZ elégedett az eddigi módszerrel

A szabad demokraták teljes mértékben elégedettek az egyeztetés eddigi szervezeti formájával, jelentette ki Horn, hozzátéve: nem hiszi, hogy egy ilyen bejelentés átírná szerepkörét. Az államtitkár szerint nem igazak azok a hírek, hogy akadozna a minisztériumokkal fenntartott kapcsolat: "kormány összes intézményéhez hasonlóan a csoport is megkapja a minisztériumok által köröztetett anyagokat", annak ellenére, hogy egy mindössze 12 fős koordinációs csoport végzi a feladatokat. Horn úgy vélte, hogy az ügynöktörvényhez, a drogtörvényhez hasonló ellentétek elvi álláspontbeli különbségek miatt alakultak ki, ezeken a koalíciós egyeztetés nem segíthet. Szekeres Imrét és Draskovics Tibort, aki a hírek szerint minisztériumok és a kormány közötti szakmai koordinációt viszi majd nem tudtuk elérni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás