Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak álláspontokat ismertettek a koalíciós egyeztetésen

2008.03.26. 19:51
Egy órás tanácskozást követően eredmény nélkül ért véget az MSZP és az SZDSZ egyeztetése az egészégügyi reformmal kapcsolatban.

Alig több mint egy óra után eredmény nélkül fejeződött be szerda este az újabb koalíciós egyeztetés Budapesten. A megbeszélésen a Független Hírügynökség információi szerint az MSZP és az SZDSZ politikusai eddig is ismert álláspontjaikat ismertették az egészségbiztosítási reform folytatásával kapcsolatban.

A szocialisták azt szeretnék, ha magántőke bevonása nélkül hoznák létre az új egészségbiztosítási pénztárakat, az SZDSZ azonban ragaszkodik azok 49 százalékos tulajdonrészének magánkézbe adásához. A kisebbik koalíciós párt hajlana akár arra is, ha a pénztárakat bevonnák az Új Tulajdonosi Programba, és így kistulajdonosok is részesedést szerezhetnének azokban.