Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lassú a reformtempó az SZDSZ-nek

2006.07.29. 11:09
Habozik az MSZP frakciója a reformokkal, véli az SZDSZ. A Magyar Hírlap már koalíciós feszültségről ír, bár Horn Gábor és Juhász Ferenc szerint még nincs baj.

Egyre nagyobb az elégedetlenség az SZDSZ-ben a kormányprogramban beígért reformok tempójának lassulása miatt, értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint ezt jelezte Kuncze Gábor a parlament nyári ülésszakát értékelő beszéde is, melyben habozással gyanúsította az MSZP frakcióját.

A szocialisták elbizonytalanodása Horn Gábor koalíciós államtitkár szerint is látható. Szerinte azonban addig nem lesz koalíciós válság, amíg a reformok haladnak.

Az SZDSZ a reformok miatt lépett koalícióra az MSZP-vel. A Magyar Hírlap értesülései szerint a szabaddemokraták "árgus szemekkel figyelik" a reformok a kormányprogram összeállításakor kijelölt menetrendjének betartását. A következő erőoróba az egészségügyi reformok kapcsán a vizitdíj bevezetéséről hozandó döntés. A kérdésnek augusztus 31-ig kell eldőlnie.

A Hírlap Juhász Ferencet, az MSZP alelnökét is megkérdezte a koalíciós feszültségről. Juhász nem lát problémát, szerinte a társadalmi egyeztetések nem késleltetik a reformokat, hiszen azok az Új Magyarország fejlesztési tervről szólnak.