Piroska
3 °C
4 °C

Lassú a reformtempó az SZDSZ-nek

2006.07.29. 11:09
Habozik az MSZP frakciója a reformokkal, véli az SZDSZ. A Magyar Hírlap már koalíciós feszültségről ír, bár Horn Gábor és Juhász Ferenc szerint még nincs baj.

Egyre nagyobb az elégedetlenség az SZDSZ-ben a kormányprogramban beígért reformok tempójának lassulása miatt, értesült a Magyar Hírlap. A lap szerint ezt jelezte Kuncze Gábor a parlament nyári ülésszakát értékelő beszéde is, melyben habozással gyanúsította az MSZP frakcióját.

A szocialisták elbizonytalanodása Horn Gábor koalíciós államtitkár szerint is látható. Szerinte azonban addig nem lesz koalíciós válság, amíg a reformok haladnak.

Az SZDSZ a reformok miatt lépett koalícióra az MSZP-vel. A Magyar Hírlap értesülései szerint a szabaddemokraták "árgus szemekkel figyelik" a reformok a kormányprogram összeállításakor kijelölt menetrendjének betartását. A következő erőoróba az egészségügyi reformok kapcsán a vizitdíj bevezetéséről hozandó döntés. A kérdésnek augusztus 31-ig kell eldőlnie.

A Hírlap Juhász Ferencet, az MSZP alelnökét is megkérdezte a koalíciós feszültségről. Juhász nem lát problémát, szerinte a társadalmi egyeztetések nem késleltetik a reformokat, hiszen azok az Új Magyarország fejlesztési tervről szólnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!