Eleonóra
-1 °C
2 °C

Görgey még használja az egyik miniszteri autót

2003.05.26. 16:54
A távozó miniszterek leltár szerint leadták a pozíciójuk mellé járó autóikat, telefonjaikat. Kivéve Görgey Gábor, aki a miniszterelnök mellett kulturális főtanácsadó lesz, így egy ideig még használhatja a mobilt és az egyik miniszteri autóját.
Görgey Gábor leköszönő minisztert Medgyessy Péter kulturális főtanácsadónak kérte fel - tudta meg az Index a tárca sajtóosztályán. Emiatt - Hiller István személyes döntése alapján - a távozó kulturális miniszter új hivatalának elfoglalásáig "egy rövid, átmeneti időszakra" biztosította számára a gépkocsi és a mobiltelefon használatát. Egy miniszternek két autója lehet, Hiller megkapta Görgey volt Audiját, míg a távozó miniszter a másikat, egy Volkswagen Passatot vitt magával.

Hiller István hét fős csoporttal vált tárcát

A távozó környezetvédelmi miniszter, Kóródi Mária, és Jánosi György Gyermek, Ifjúsági és Sportminiszter leadta leltár szerinti tárgyait - tájékoztattak a tárcák sajtóosztályán.

A minisztercserével a tárcák élére érkezők néhány új munkatársat is magukkal hoztak. Gyurcsány Ferenc korábbi titkárnőjét "iratta át" a sporttárcához, eddig ugyanis a Miniszterelnöki Hivatal állományában volt - tudtuk meg. Hiller István kulturális miniszter egy hét főből álló szűk tanácsadói csapatot hozott magával az oktatási minisztériumtól, akikkel az elmúlt közel egy esztendőben együtt dolgozott.