Piroska
-1 °C
5 °C

Visszalép Kóka János javára az MSZP jelöltje

2006.03.29. 11:30
Már az első forduló előtt visszalép Kóka János I. kerületi MSZP-s riválisa.

Visszalép Kóka János liberális gazdasági miniszter javára Molnár Zsolt, az MSZP képviselő-jelöltje Budapesten, a I-II. kerület, 1. számú választókerületében. A két politikus ezt szerdán jelentette be Budapesten, rendkívüli sajtótájékoztatón.

"Olyan bizalmat helyeztek belém, amely arról szól, hogy közösen szocialisták és szabad demokraták akadályozzák meg azt, hogy a jobboldal jelöltje tovább maradhasson ezen a poszton" - mondta Kóka. Saját vállalásai közül kiemelte a Moszkva tér átalakítását, felújítását, a Várnegyed bérlakásainak magánosítását és a Dísz téren álló honvéd főparancsnokság felújítását, amelyeket annyira fontosnak tart, hogy közjegyzői előtt tett nyilatkozatott arra: ha ezeket nem tudja teljesíteni egyéni képviselőként, kormányra kerülve, akkor 2009. április 9-én lemond mandátumáról.

Az esélyekről szólva elmondta, saját közvélemény-kutatási adataik alapján januárban Nagy Gábor Tamás, a Fidesz jelöltje, jelenlegi polgármester több mint 10 százalékkal vezetett, míg mára fej-fej mellett állnak. Úgy tudjuk, az SZDSZ cserébe a szocialista Szerekes Imre választókörzetében, Jászapátiban lépteti vissza jelöltjét, Magyar Leventét.

Kóka indulása december közepén dőlt el, miután kiderült, hogy Mécs Imre nem méretteti meg magát az SZDSZ színeiben. Kóka fideszes ellenfele az I. kerület jelenlegi polgármestere, Nagy Gábor Tamás lesz.

A fideszes polgármester 2002-ben alig 2 százalékkal nyert az SZDSZ előző jelöltje, Mécs Imre ellen.