Emma
9 °C
26 °C

Kuncze szerint Kövérnek rusnya és ragyás gondolatai vannak

2006.04.06. 14:45
A Moszkva tér és a Várnegyed rendbetételét, valamint a műemléklakások megvásárolhatóságát ígérte választási gyűlésén Kóka János, az 1-es számú választókörzet koalíciós jelöltje, aki azt mondta, 2009-ben lemond mandátumáról, ha céljai nem valósulnak meg. Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor is a koalíciós kormányzás mellett tette le voksát a Marczibányi téri gyűlésen.

Most vasárnap meg fogjuk nyerni a választásokat, jelentette ki Kóka János gazdasági miniszter a Marczibányi téri Szabadidőközpontban csütörtökön, ahol mintegy 300-an gyűltek össze. "Egy újabb Fidesz-vereség után egyszerűbb lesz egyetértésre jutni" - közölte Kóka János, a fővárosi 1-es választókörzet szabad demokrata jelöltje, akit immár az MSZP is támogat. A politikus úgy vélekedett, a mostani kormánynak folytatnia kellene a munkát, ezért pártja támogatására buzdította a hallgatóságát.

Kóka: A Fidesznek veszítenie kell

Szerinte egy újabb Fidesz-vereség után hozzá lehetne kezdeni a nagy reformokhoz, mert akkor az ellenzéki párt belátná: "az obstrukciós, mindent tagadó, nemekből építkező politika az Magyarországon nem vezetett sikerre". Kóka közölte, megválasztása esetén rendbe teszi a Moszkva teret és a Várnegyed, valamint elősegíti, hogy megvásárolhatóak legyenek a műemléklakások. Úgy vélte, történelmi lehetőség előtt áll, hiszen a szocialisták visszalépése okán esélye van arra, hogy az első fordulóban nyerjen. Kóka megígérte, ha 2009-ig nem valósítja meg elképzeléseit lemond mandátumáról.


Nézze emg képeinket!

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök ugyancsak a szabad demokraták támogatására buzdította a több száz fős résztvevőt. Előljáróban azonban megköszönte Molnár Zsolt szocialista jelöltnek, hogy visszalépett Kóka javára. "Meg lehet, és meg is kell nyerni a választásokat" - fogalmazott nagy tetszést aratva Kuncze Gábor. Felidézte fideszes politrikusok utóbbi időben tett nyilatkozatait, például Kövér Lászlóét, aki ragyás képűeknek nevezte a szabad demokratákat.

Kuncze: Kövér gondolatai rusnyák és ragyásak

"Nekem nincs arról véleményem, Kövér, hogyan néz ki, de rusnya és ragyás gondolatai vannak" - mondta a pártelnök, aki idézte Mikola István kijelentését is, miszerint körmöst kellene adni az iskolákban, ha csúnyán írnak a diákok. "Körmöst adni azért sem jó, mert ha a gyerek felnő olyan lesz, mint ő" - utalt Mikolára, akinek saját bevallása szerint része volt ilyesfajta fegyelmezésben.

Hangoztatta, hogy 2002-ben azért lett kormányváltás, mert a szabad demokraták bekerültek a parlamentbe. Úgy vélekedett, hogy a mostani választás után akkor volna kormányváltás, ha nem történne ez meg. Szerinte a szabad demokratákra leadott voks győztes szavazat és aranyat ér. Kuncze arra kérte a hallgatóságot, hogy szavazzanak Kókára, aki szerinte az orsuágos politikában is bizonyított már. "Ha nekem nem hisznek, mert végülis politikus vagyok, higyjenek Kóka nagymamájának" - mondta arra utalva, hogy a gazdasgi miniszter a nagymamája által írt ajánlással kampányol.

Gyurcsány az együttműködés fontosságáról

Az MSZP és az SZDSZ közötti együttműködés fontosságáról beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a szocialista Támogatással induló gazdasági miniszter melletti kiállásra szólítottak fel.

"Tudtunk együtt kormányozni, tudtunk együtt sikeresek lenni" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki az előtte felszólaló SZDSZ-es politikusokhoz hasonlóan megköszönte Molnár Zsoltnak, az MSZP volt jelöltjének, hogy visszalépett Kóka János javára.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, az MSZP és az SZDSZ együttműködése három pilléren nyugszik: mindkét párt elkötelezett a köztársaság iránt, közösen képesek sikeres, győztes országot teremteni, valamint tudják, hogy a közösségben élő, az egyént tiszteletben tartó társadalom lehet csak sikeres. Szerinte a két pártnak érdemes együttműködnie, mert partnernek tekintik egymást. Beszédében azt mondta, egyéniben Kóka Jánosra, listán az MSZP-re fog szavazni. "Mert ez így normális, kérem szépen" - tette hozzá.