Edina
2 °C
18 °C

Koccanás után letartóztatással fenyegetett Kökény

2003.05.09. 16:22
Közlekedési vitába keveredett Kökény Mihály egészségügyi államtitkár és Nagy Gábor Tamás, fideszes képviselő bátyja. Nagy Vitold szerint a Lánchídnál történt koccanás után az államtitkár letartóztatással fenyegette meg, amikor a felelősség elismeréséről vitatkoztak. Kökény sofőrje szerint viszont azt állítja, hogy a másik fél vezetési tudásának hiányosságai miatt következett be a két autóban együttesen is legfeljebb néhány ezer forintos kár.
Nagy Vitold, a Fidesz országgyűlési képviselőjének és I. kerületi polgármesterének bátyja szerint az Egészségügyi Minisztérium Saabja meghúzta autója lökhárítóját, majd továbbhajtott az eset helyszínéről. Kökény Mihály sofőrje viszont azt állítja, hogy a Kia Riót vezető férfi figyelmetlenségből egyszerűen visszagurult autójával, miközben mögötte próbált sávot váltani a fogalmi a Saab a Roosevelt téri dugóban.

Letartóztatom!

A fideszes képviselő bátyja szerint a koccanást követően a Saab megpróbált eltűnni a helyszínről, de csak az Intercontinental Szálló bejáratáig jutott. Nagy Vitold állítása szerint a kérdőre vont államtitkár hivatali kocsiból kiszállva ingerülten odavetette: "letartóztatom magukat!", majd négy darab húszezrest dobott a motorházra, mondván, hogy neki erre a vitára nincs ideje. A minisztérium sofőrje, Lázár László viszont úgy véli: a Kia vezetője csak politikai vetületet akar adni a koccanásos balesetnek. A sofőr elismerte, hogy Kökény feszített programja miatt ingerült volt az április 29-i eset idején, ám hangsúlyozta, hogy az esethez neki semmi köze sincs. Mint mondta, a Saabon egy kisebb karcolás keletkezett, a Kia lökhárítóján pedig egy tenyérnyi helyen lejött a festék.

A fenyegetés

Négy éve az államtitkár felesége került kapcsolatba egy miniszteri autóval. Kökény Mihályné, egy Ford Ka típusú autó vezetője azt sérelmezte, hogy az akkori igazságügyi miniszter, Dávid Ibolya sofőrje megfenyegette. 1999 decemberi eset során a kék fénnyel közlekedô miniszteri autó hosszabb ideig nem tudott elmenni a Ka mellett, majd miután megelôzte, beállt eléje, a vezetô kiszállt, és Kökény Mihályné szerint pisztollyal megfenyegette. A kormányôr állítása szerint csak mobiltelefon volt a kezében.