Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Folytatódik a Fodor-Kóka harc

2008.06.18. 08:12
A színfalak mögött még nem dőlt el a Fodor-Kóka párharc; a következő stratégiai csata a parlamenti frakció vezetése körül bontakozik ki.

Az SZDSZ-ben az egyik fő kérdés most, hogy szeptembertől hogyan, vagy ami még fontosabb, kinek a vezetésével működik tovább a parlamenti frakció, tudta meg a Magyar Nemzet a liberálisok egyik országgyűlési képviselőjétől, aki azt is elmondta: csak ideig-óráig fogadható el, hogy a szabaddemokraták elnöke és frakcióvezetője egymásnak politikai riválisai.

A háttértárgyalások középpontjában most az áll, hogy a parlamenti képviselőcsoportot ne olyan ember vezesse, aki a pártelnök politikai ellenlábasa. Általános ugyanis az a pártbeli vélemény, hogy Kóka népszerűtlensége továbbra is kisugárzik a pártra, ha tovább vezeti a frakciót, vagyis ha ő marad az SZDSZ parlamenti frontembere.

Az új pártelnöknek azonban nincs könnyű dolga, mivel a Kóka mögötti gazdasági érdekkör nagyon erős, Fodor Gábor könnyen Tölgyessy Péter sorsára juthat, ha az ügyvivői testületben Kóka támogatói kerekednek felül, írja a szerdai Magyar Nemzet.

A pártelnök körének egyik tagja annyit mondott: szeptembertől Fodor Gábornak kell vezetnie a frakciót, de azt még nem tudni, hogy mit kérhet ezért cserébe Kóka János. A lap információi szerint Kóka Jánosnak nem tetszik, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Fodort elfogadja tárgyalópartnernek.