Valér
4 °C
8 °C

Magánokirat-hamisítással gyanúsítják Kolompár Orbánt

2003.11.26. 16:47
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a gyanúsítottja a szervezet június 25-i közgyűlésének meghamisítása miatt indított rendőrségi eljárásnak. A feljelentő szerint egy szabályellenesen összehívott közgyűlés eredményeként váltották le Horváth Aladárt a szervezet éléről.
"Magánokirat-hamisítás vétségének alapos gyanúja miatt meggyanúsította K.O. 40 éves kiskunmajsai lakost a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya november 24-én" - közölte az MTI érdeklődésére Kormos Endre alezredes, a BRFK sajtóosztályának vezetője. A hírügynökség információi szerint a monogram Kolompár Orbán OCÖ-elnököt takarja. A rendőrség tájékoztatása szerint tovább folyik a nyomozás az ügyben.

Nem volt mit hitelesíteni

Idén július 15-én tett ismeretlen tettes ellen okirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést Kertész Lóránt, az OCÖ képviselője a fővárosi VI., VII. kerületi ügyészségen, mert véleménye szerint az OCÖ június 25-i közgyűlése okirat-hamisítással módosította az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát. "Véleményem szerint okirat-hamisítással módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, és az OCÖ pénzét kezelő bankban hamis adatokkal nyújtották be az új aláírási címpéldányt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem" - mondta akkor az OCÖ korábban gazdasági ügyeket intéző alelnöke. Hozzátette: a március 29-én Mátrafüreden tartott közgyűlés jegyzőkönyvének egyik hitelesítője volt, és mivel a Kolompár Orbán által összehívott júniusi közgyűlésig nem készült el a jegyzőkönyv írásos változata, azt aláírásával nem is tudta hitelesíteni.

Közölte: "a mátrafüredi közgyűlés teljes hangfelvétele alapján az időközben elkészített jegyzőkönyv aláírása előtt vettem észre azt, hogy a Kolompár Orbán által összehívott június 25-i rendkívüli közgyűlésen, valamint a sajtóban, olyan szmsz módosításokra hivatkoztak a közgyűlést összehívók, amely nem tartalmazta, hogy az ügyvezető elnök jogszerűen hívhatta össze a képviselő testületet". Kertész Lóránt véleménye szerint ezért a közgyűlésen hozott határozatok nem érvényesek, és jogtalanul mozdították el Horváth Aladárt elnöki pozíciójából.

Polgári peres eljárás is folyik

Az Indexnek nyilatkozó Horváth Aladár úgy vélekedett, hogy számára eddig is nyilvánvaló volt, hogy bűncselekménnyel távolították el az elnökségből. A volt elnök hozzátette, hogy az általa kezdeményezett a polgári peres eljárás is tovább folyik, amely azért indult, mert Horváth szerint Kolompár Orbán jogtalanul használta az elnöki titulust.