Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Lángba borult egy roma képviselő háza

2008.03.01. 12:39
Egyelőre ismeretlen tettes után nyomoz a rendőrség, miután felgyújtották egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselő tiszaroffi házát. A férfi családjával szerencsére időben kimenekült az égő épületből, aminek falára horogkeresztet mázoltak, meg egy fenyegetést, miszerint: így járnak a véresszájú komcsik Kolompár kutyái.

Felgyújtották a kunmadarasi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének tiszaroffi házát. Mivel a családfő időben megérezte a füstszagot, a família sikerrel menekült ki az égő épületből. A tűzoltók egy óra alatt megfékezték a lángokat, az épület azonban a bútorokkal együtt teljesen kiégett.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az ügy kapcsán arról beszélt, hogy a gyújtogatók gyalázkodó feliratot is festettek az épület falára. Egy horogkereszt mellett az volt olvasható: "Így járnak a véresszájú komcsik, Kolompár kutyái". Kolompár Orbán reméli, hogy az atrocitás nincs összefüggésben az OCÖ aláírásgyűjtésével, amelyet a félkatonai szervezetek ellen indított.

Az elnök azt is elmondta, hogy tudomása szerint a helyi képviselőt már többször megfenyegették telefonon, s már feljelentést tett korábban a rendőrségen. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint megállapítható a szándékos gyújtogatás, így a nyomozók eljárást indítottak egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A helyi kisebbségi képviselő családjával egyelőre egy kisebb melléképületben tudja meghúzni magát. Kolompár Orbán azt mondta, hogy fel fogja keresni a szociális minisztériumot és a tárca, illetve az OCÖ összefogásával megpróbálnak majd segítséget nyújtani nekik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!