Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt

2008.09.10. 08:53
Egy-két hónapon belül lezárulhat az a vizsgálat, amelyik azt kutatja: miként tűnt el 13 millió forintnyi állami támogatás egy Kolompár Orbán által irányított szervezeten keresztül, írja a Magyar Nemzet. Az ügyben az Országos Cigány Önkormányzat vezetője egyelőre nem hajlandó megszólalni.

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét, feleségét illetve egyik rokonát, értesült a Magyar Nemzet. A vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint ugyanis 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást tűnt el az általa irányított Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezeten keresztül.

A kiskunmajsai szervezet működése az Országos Foglalkoztatási Alapnak szúrt szemet még tavaly, ezért feljelentést tett a hatóságoknál. A VPOP Dél-Alföldi Nyomozó hivatala tavaly augusztusban rendelt el vizsgálatot, sokáig ismeretlen tettes ellen.

A megyei főügyész-helyettes szerint Kolompár Orbánt július 1-jén hallgatták ki, és a nyomozás 1-2 hónapon belül lezárulhat. Az OCÖ vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, az eljárás végéig nem nyilatkozik a meggyanúsításról, illetve nem tervezi, hogy lemond emiatt az elnöki posztról.