Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt

2008.09.10. 08:53
Egy-két hónapon belül lezárulhat az a vizsgálat, amelyik azt kutatja: miként tűnt el 13 millió forintnyi állami támogatás egy Kolompár Orbán által irányított szervezeten keresztül, írja a Magyar Nemzet. Az ügyben az Országos Cigány Önkormányzat vezetője egyelőre nem hajlandó megszólalni.

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét, feleségét illetve egyik rokonát, értesült a Magyar Nemzet. A vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint ugyanis 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást tűnt el az általa irányított Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezeten keresztül.

A kiskunmajsai szervezet működése az Országos Foglalkoztatási Alapnak szúrt szemet még tavaly, ezért feljelentést tett a hatóságoknál. A VPOP Dél-Alföldi Nyomozó hivatala tavaly augusztusban rendelt el vizsgálatot, sokáig ismeretlen tettes ellen.

A megyei főügyész-helyettes szerint Kolompár Orbánt július 1-jén hallgatták ki, és a nyomozás 1-2 hónapon belül lezárulhat. Az OCÖ vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, az eljárás végéig nem nyilatkozik a meggyanúsításról, illetve nem tervezi, hogy lemond emiatt az elnöki posztról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?