Béla
12 °C
27 °C

Február 24-25-én dönthetnek Gyurcsányról a szocialisták

2006.11.24. 16:34
Az októberi zavargásokról készült kisfilmmel kezdődik, a kormányfő beszámolójával folytatódik, és a jövő évi pártelnökről döntő kongresszus részeteinek megtárgyalásával végződik az MSZP szombati választmányi ülése.

Szegvári Katalin East-West Side Story 2006 október című filmjével kezdődik az MSZP szombati választmányának ülése. A választmányi ülésen először foglalkoznak a szocialisták februári (24-25-i) kongresszusával, amelyen várhatóan majd Gyurcsány Ferencet választják meg pártelnöknek.

Az MSZP választmánya szombaton javaslatot tesz az MSZP tisztújító kongresszusának összehívására, információink szerint azonban egyelőre sem az alapszbályhoz kapcsolódó, sem a párt stratégiájáról hozandó döntésekről nem ejtenek szó, mert az elnökség még nem tárgyalta a tervezetet. A késlekedést feltehetően nem a pártelnök miniszteri elfoglaltságai okozzák, de jellemző, hogy Hiller István egyéb elfoglaltságai miatt a választmányi ülésen sem vesz részt, miniszteri teendői külföldre kényszerítették.

Hiller helyett Simon Gábor vezeti fel a szombati ülést, majd Gyurcsány Ferenc beszámolója következik. A program szerint a kormányfő nyugdíjtörvénnyel kapcsolatos kormányzati intézkedésekről, a tervezett módosítás tartalmáról és várható hatásairól tart tájékoztatót, amely nyilvános, de hogy a választmányi tagok miképpen szedik ízekre, kritizálják, az csak a zárt ülésen derül majd ki.

A választmány egy akciót is indít. Az "Add a neved" felhívásra párttagok, szimpatizánsok és mindazok jelentkezését várják, akik "egyetértenek a választmány aktuális politikai üzeneteivel, és van bátorságuk, hogy mindehhez a nevüket is adják" - mondta Simon Gábor az MTI-nek.