Arnold, Levente
17 °C
27 °C

Németh: célunk a koalíciós vircsaft eltakarítása

2000.11.25. 17:15
Horn Gyula szerint elég 2001 végén vagy pedig 2002 elején megnevezni a miniszterelnök-jelöltet. Horn úgy gondolja, hogy szükség van Németh Miklósra, neki pedig a pártra. Németh Miklós kijelentette, hogy nem szeretné, ha a személye körüli viták tovább folytatódnának. Többek között ezért sem vállalt semmilyen párttisztséget.

Erősebb ellenfelet kell legyőzni 2002-ben, mint 1994-ben, ugyanakkor az MSZP-nek minden esélye megvan ara, hogy abszolút többséget szerezzen - mondta kongresszusi beszédében Horn Gyula, aki bírálta az SZDSZ-t is. Véleménye szerint 1994 és 98 között az MSZP és az SZDSZ együtt kínlódott és együtt ért el sikereket, ezért semmi értelme egymásra mutogatni, hiszen mindkét párt a maga akaratából lépett koalícióra és azt nem is bontották föl.

Az urak beleavatkoznak a mindenapi életünkbe

Horn szerint kormánya négy éve a válságok leküzdésének és a reformoknak a négy éve volt. A Fidesz-Fkgp kormányról megjegyezte, hogy képtelen az európai stílusú kormányzásra, és ismét a hatalom iránti szolgalelkűség lett a mérvadó.

Horn így fogalmazott:" Az urak beleavatkoznak a mindenapi életünkbe." A volt miniszterelnök kifejtette: ,,Senkinek sincs joga gyengíteni a párt győzelmi esélyeit, túl kell lépni a kiábrándultságon és a szorongáson, amit a jobboldal igaztalan támadásai okoznak".

Elemi igény van a megújulásra

Németh Miklós kijelentette, hogy sokan a sor végére, sokan pedig a sor elejére akarták állítani, ő viszont középre jött. Németh beszédében ismét hivatkozott országjáró körútjára. Szerinte elemi igény van a megújulásra, többek között ezért is ragaszkodott ahhoz, hogy a párt mihamarabb megnevezze miniszterelnök-jelöltjét és kezdje meg a választási felkészülést. A volt miniszterelnök abban reménykedett, hogy szándékát megértik a pártban is. ,,Tévedtem, nem így történt" -mondta Németh Miklós, majd hozzátette: mindezek miatt ezt a kongresszust nem terhelem a személyem körül kialakult vitás ügyekkel, ezért nem vállaltam semmiféle tisztet."

A politikus fontosnak tartja, hogy olyan választási program szülessen, amely képes megjeleníteni a párt különböző arculatait, és megszólítani minden társadalmi réteget. Az ex-miniszterelnök végül kijelentette: Célunk a jelenlegi korrupcióból és kivagyiságból építkező koalíciós vircsaft eltakarítása. Az emberek bíznak az MSZP-ben, de megújulást, megtisztulást akarnak -tette hozzá a politikus.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft