Bernadett
0 °C
4 °C

Turmixolt, szűrt ígéretek

2006.02.18. 23:35
A szocialisták az "amit nem tudtál végrehajtani, ígérd meg újra" módszer alapján járnak el, jelentette ki Deutsch-Für Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője az MSZP kongresszusát követően.
Legalább két és fél lényeges eltérés található a liberálisok és a szocialisták választási programja között - fogalmazott az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatóján azt követően, hogy szombati kongresszusán az MSZP elfogadta programját.

Kuncze Gábor a vitás kérdések közé sorolta az egészségügy átalakítását, ahol az SZDSZ a több biztosítós rendszert javasolja, valamint a gazdaság versenyképessé tételét, amihez a liberálisok szerint elengedhetetlen az egykulcsos, 20 százalékos adó bevezetése.

Elmondta: a szocialisták a választott régiók létrehozására vonatkozó javaslattal ugyanabba az irányba haladnak, mint a liberálisok, az eltérés azonban az, hogy a megyék megtartását az SZDSZ nem támogatja.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő, miniszterelnök-jelölt elődje, Medgyessy Péter 2002-es ígéreteinek összeturmixolt, szűrt változatát fogalmazta meg a szocialista párt kongresszusán, az "amit nem tudtál végrehajtani, ígérd meg újra" módszer alapján.

A politikus szombati budapesti sajtótájékoztatóján "kis Medgyessy-programnak" nevezte a Gyurcsány Ferenc által ismertetett elképzeléseket. Megjegyezte: a választók nem remixelt ígéreteket várnak, hanem hétköznapi problémáik megoldását.

Az MSZP hallgat arról, hogy miként szeretnék csökkenteni a költségvetési hiányt - mondta Dávid Ibolya az MTI-nek szombaton. "Hiányérzetünk van. (...) Vagy nincs programja az MSZP-nek a költségvetési hiány lefaragására, vagy titkos programja van, amit a kampányra való tekintettel mélyen elhallgat" - mondta Gyurcsány Ferenc MSZP-kongresszuson előadott gazdasági programja kapcsán az MDF elnöke.

Ugyanakkor megjegyezte: "egyetértünk azzal, amit a miniszterelnök úr felvázolt, a fejlesztési tervekkel, az irányhatározással".