Gusztáv
3 °C
7 °C

Az SZDSZ-szel szövetkezett a Fidesz szövetségese

2006.07.31. 14:08
A szabad demokraták VII. kerületi szervezete helyben együttműködik az országosan a Fidesszel szövetkező Vállalkozók Pártjával (VP). A VP nyolc körzetben a liberális jelöltet támogatja, hét körzetben pedig önállóan indul. A Vállalkozók Pártjának elnöksége nem javasolja a kormánypártokkal való együttműködést, a konkrét üggyel pedig augusztusban tárgyalja a párt elnöksége.

A Szabad Demokraták Szövetsége erzsébetvárosi szervezete és a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi szervezete választási együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Budapesten. Molnár István, az SZDSZ erzsébetvárosi elnöke az együttműködést azzal indokolta, hogy az elmúlt négy évben a kerület lakóinak érdekében a legtöbbet a Vállalkozók Pártja tette. Az SZDSZ erzsébetvárosi szervezete vállalja, hogy a kerületet érintő kérdésekben az önkormányzati döntések előtt egyeztet, azok kialakításába bevonja a Vállalkozók Pártja helyi szervezetét.

Hozzátette: a VII. kerületben kiemelt jelentőséggel bírnak a kis- és középvállalkozások, ezért az SZDSZ erzsébetvárosi szervezete kész együttműködni az őket támogató, segíteni szándékozó szervezetekkel. Czibula Csaba, a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi elnöke elmondta: pártja nyolc választókerületben támogatja az SZDSZ jelöltjeit, hét körzetben önálló jelölteket indít az őszi önkormányzati választásokon.

A Vállalkozók Pártja elnöksége arról tájékoztatta hétfőn a távirati irodát, hogy meglepetéssel értesült a párt VII. kerületi alapszervezetének szabaddemokratákkal kötött megállapodásáról. A közlés szerint az elnökség nem ajánlja helyi szervezeteinek a kormánykoalíció pártjával való együttműködést. Az ügyet augusztusban tárgyalják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!