Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ-szel szövetkezett a Fidesz szövetségese

2006.07.31. 14:08
A szabad demokraták VII. kerületi szervezete helyben együttműködik az országosan a Fidesszel szövetkező Vállalkozók Pártjával (VP). A VP nyolc körzetben a liberális jelöltet támogatja, hét körzetben pedig önállóan indul. A Vállalkozók Pártjának elnöksége nem javasolja a kormánypártokkal való együttműködést, a konkrét üggyel pedig augusztusban tárgyalja a párt elnöksége.

A Szabad Demokraták Szövetsége erzsébetvárosi szervezete és a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi szervezete választási együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Budapesten. Molnár István, az SZDSZ erzsébetvárosi elnöke az együttműködést azzal indokolta, hogy az elmúlt négy évben a kerület lakóinak érdekében a legtöbbet a Vállalkozók Pártja tette. Az SZDSZ erzsébetvárosi szervezete vállalja, hogy a kerületet érintő kérdésekben az önkormányzati döntések előtt egyeztet, azok kialakításába bevonja a Vállalkozók Pártja helyi szervezetét.

Hozzátette: a VII. kerületben kiemelt jelentőséggel bírnak a kis- és középvállalkozások, ezért az SZDSZ erzsébetvárosi szervezete kész együttműködni az őket támogató, segíteni szándékozó szervezetekkel. Czibula Csaba, a Vállalkozók Pártja erzsébetvárosi elnöke elmondta: pártja nyolc választókerületben támogatja az SZDSZ jelöltjeit, hét körzetben önálló jelölteket indít az őszi önkormányzati választásokon.

A Vállalkozók Pártja elnöksége arról tájékoztatta hétfőn a távirati irodát, hogy meglepetéssel értesült a párt VII. kerületi alapszervezetének szabaddemokratákkal kötött megállapodásáról. A közlés szerint az elnökség nem ajánlja helyi szervezeteinek a kormánykoalíció pártjával való együttműködést. Az ügyet augusztusban tárgyalják.