Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Egy húszasban egyeztünk meg

2007.10.04. 08:07
Újabb, korrupcióra utaló hangfelvételt játszott le a Hír Tv. A szerdai híradóban bemutatott felvételen a Szabolcs megyei Döge polgármestere arról beszél egy vállalkozóval, hogy a képviselőtestület hat tagja 20 millió forintért segíteni fogja egy uniós pályázati összeg lehívását.

A 2006-ban készített, és a szerda esti híradóban lejátszott hangfelvételből a Hír tévé szerint arra lehet következtetni, hogy egy uszodára és más létesítményekre kapott 225 milliós uniós forrás egy részét szerették volna lenyúlni.

A Nyíregyházi nyomozó ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban.

A dögei független polgármester, Vince Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület 6 tagja 20 millióért cserébe segíteni fogja a kivitelezéshez szükséges újabb összeg lehívását.

A Magyar Nemzet közlése alapján a felvételen a következő párbeszéd hallható:

- Polgármester: Figyelj! Én megmondtam annak idején, hogy nekem ott van a hat kölyök, nekem azokat el kell rendeznem. Egy húszasban egyeztünk meg annak idején.

- Vállalkozó: Igen...

- Polgármester: Abból nyolc el van rendezve.

A cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget, és tönkre ment. A pályázati kiírást megtalálták a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, ami egyértelműen uniós forrásra utal.

A dögei polgármestert otthonában is megkereste a Hír tévé, azonban nem lehetett elérni. A televízió telefonhívása után szabadságot vett ki, és elutazott a faluból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!