Emőke
-4 °C
9 °C

Több mint 120 ezren korcsolyáztak a Parlament előtt

2005.01.03. 13:08
Zökkenőmentes volt a Kossuth téri műjégpálya működése. Az 58 millió forintból megvalósuló, december 20-a és január 2-a között üzemelt jégpályán csak kisebb zúzodásokkal járó balesetek történtek.
A ruhatári regisztrációk alapján 156 órán át, körülbelül 120 ezren korcsolyáztak az év végén a Parlament előtti parkolóban felállított műjégpályán, tájékoztatta Batiz András az Indexet hétfőn. Elmondása szerint a valós szám azonban ennél nagyobb lehet.

A kormányszóvivő elmondta, a műjégpálya működése során komolyabb balesetek nem történtek, a csúszkálás miatt pusztán kisebb zúzódásokkal járó sérülések keletkeztek, ezeket helyben ellátták.

Batiz tájékoztatása szerint a műjégpályát felnőttek és gyerekek egyaránt használták, akadt olyan korcsolyázó, aki Siófokról, vagy Miskolcról érkezett a Parlament előtti jégpályára.

A műjégpályára működtetésére november 22-én kiírt egyszerűsített tárgyalásos közbeszerzési pályázatot négy cég vásárolta meg, végül ketten adtak be ajánlatot. Az egyik pályázót azonban formai és tartalmi hiányosságok miatt kizárták, így végül a Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft. nyerte el az 1500 négyzetméteres jégpálya létesítésének a lehetőségét. Pósch Ilona tájékoztatása szerint a közbeszerzés értéke 57 millió 979 ezer forint. A projektet a Szerencsejáték Rt. is támogatja.

A 2002-es kormányváltást követően hagyományteremtő szándékkal, Medgyessy Péter akkori miniszterelnök ötlete alapján teremtett lehetőséget a parlament előtti korcsolyázásra a Miniszterelnöki Hivatal. Akkor tárgyalásos közbeszerzési eljárás során kiválasztott, MSZP-közeli vállalkozás építhette fel az első Kossuth téri műjégpályát, amelyhez Ausztriából bérelték a szükséges berendezéseket és a kulturális programokkal tűzdelt program ötvenmillió forintba került.

Tavaly a jégpályát és a hozzá kapcsolódó gyermekrendezvényeket, illetve az esténkénti jégdiszkót a Zen-Team Kft. szervezhette, a céget immár nyílt közbeszerzéssel választották ki, azt azonban a kancellária nem közölte sem az eredményhirdetéskor, sem pedig később, hogy mennyiért szervezték a programokat.