Viola
-6 °C
-2 °C

Újra bíróságon a kordonbontás miatti feljelentés

2007.02.16. 15:22
A BRFK maradéktalanul végrehajtotta a bíróság kérését, elkészítették a feljelentés-kiegészítést a kordonbontó képviselők ügyében. A rendőrség február ötödikén jelentette fel rendzavarás miatt a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselőit, akik február 2-án elbontották az Országház körül tavaly októberben felállított kordont.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken eljuttatta a feljelentés-kiegészítést Pesti Központi Kerületi Bíróságra a Kossuth téri kordont elbontó képviselők szabálysértési ügyében, közölte a rendőrség szóvivője, Jármy Tibor. A rendőrség mostanra összegyűjtötte a hiányzó személyes adatokat és pontosították a tényállást is.

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői február 2-án elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont, a rendőrség három nappal később a kordonbontásban részt vevőkkel szemben rendzavarás szabálysértése miatt tett feljelentést. A Pesti Központi Kerületi Bíróság még aznap közölte, hogy elbírálásra alkalmatlan a rendőrség feljelentése, mert abban nincs pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás; és elrendelte a feljelentés kiegészítését.


Orbán bont

A rendőrség rendzavarás szabálysértése miatt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök, Deutsch-Für Tamás, a pártelnök kabinetfőnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, Kövér László választmányi elnök valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést.

A feljelentést ismeretlen tettes ellen kellett lajstromozni, mert a feljelentés a benne megjelölt képviselők adatait nem tartalmazta, illetve a többi résztvevő személye nem volt beazonosítható. Tóth Gábor, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese ezt követően tudatta: a BRFK maradéktalanul végrehajtja a bíróság kérését, és rövid időn belül visszajuttatja a kordonbontó képviselőkkel szemben tett feljelentés kiegészítését a bíróságra.

A bíróság álláspontjával ellentétben Tóth Gábor szerint a feljelentésben leírták, hogy mi a történeti tényállás, és pontosan megfogalmazták azt is, mi a BRFK jogi álláspontja az ügyben. Mint mondta, ebben személyesen egyeztetett a fővárosi főügyész helyettesével, és a Fővárosi Főügyészségnek a Legfőbb Ügyészséggel folytatott egyeztetése után is osztotta a Fővárosi Főügyészség a BRFK jogi álláspontját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!