Judit
3 °C
7 °C

Fotókkal, videókkal jelentették fel a fideszeseket

2007.02.06. 11:43
Csúszik, de nem áll le a Fidesz országgyűlési frakciója elleni szabálysértési ügy, a bíróság visszadobta, a rendőrség kiegészíti, és újra beadja a feljelentést.

Hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentette a parlament körüli kordont pénteken elbontó fideszes képviselőket, de a Pesti Központi Kerületi Bíróság visszadobta a feljelentést azzal, hogy az hiányos, nincs benne pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás.

A rendőrség tudomásul vette a bíróság kifogásait, és kiegészítik a feljelentést, mondta kedden újságíróknak Tóth Gábor ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök beszerzik és elküldik a bíróságnak a feljelentésben szereplő ellenzéki képviselők személyes adatait, tette hozzá az ezredes.


A volt miniszterelnököt is feljelentették (képek a kordonbontásról)

A rendőrség garázdaság és rendzavarás miatt név szerint Orbán Viktor, Deutsch-Für Tamás, Szájer József, Répássy Róbert és Kövér László valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést. A feljelentést a médiában közöl felvételekkel és fotókkal adták be, azokon jól látható volt az elkövetők arca, mondta ezzel kapcsolatban Tóth Gábor

Garázdaság és rendzavarás

A tényállásról szólva Tóth Gábor elmondta, hogy a rendőrség jogértelmezése szerint egyfelől garázdaság volt, amit a jól ismert elkövetők műveltek a kordonokkal, másfelől a súlyosabb cselekménynek tekintett rendzavarás szabálysértésről volt szó, mivel nagy nyilvánosság előtt, tévétársaságok, tudósítók, fotósok előtt tették mindezt. Ez utóbbiból adódik, hogy sok állampolgárban kelthettek tettükkel felháborodást.

Ráadásul a rendőrök figyelmeztették a képviselőket arra, hogy hagyják abba a kordonok szétszerelését, de nem tettek eleget a rendőri felszólításnak, mondta Tóth Gábor.

A rendőrség egyeztetett az ügyről a Fővárosi Főügyészséggel és a Legfőbb Ügyészséggel, és az ügyészségi vezetők osztották a BRFK jogi álláspontját, hangsúlyozta a bűnügyi főkapitány-helyettes .

Nincs kommentár

Az ezredes kitért a kedden nyilvánosságra hozott Gönczöl-jelentésre is, röviden annyit mondott: "a vizsgálati eredményeket a BRFK nem kívánja kommentálni, nem a mi tisztünk bármilyen véleményt megfogalmazni azzal kapcsolatban".

Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya a keddi évértékelő értekezleten nem tért ki sem a kordonbontás körülményeire, sem a Gönczöl-jelentésben megfogalmazott kritikákra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?