Diána
12 °C
27 °C

Fotókkal, videókkal jelentették fel a fideszeseket

2007.02.06. 11:43
Csúszik, de nem áll le a Fidesz országgyűlési frakciója elleni szabálysértési ügy, a bíróság visszadobta, a rendőrség kiegészíti, és újra beadja a feljelentést.

Hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentette a parlament körüli kordont pénteken elbontó fideszes képviselőket, de a Pesti Központi Kerületi Bíróság visszadobta a feljelentést azzal, hogy az hiányos, nincs benne pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás.

A rendőrség tudomásul vette a bíróság kifogásait, és kiegészítik a feljelentést, mondta kedden újságíróknak Tóth Gábor ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök beszerzik és elküldik a bíróságnak a feljelentésben szereplő ellenzéki képviselők személyes adatait, tette hozzá az ezredes.


A volt miniszterelnököt is feljelentették (képek a kordonbontásról)

A rendőrség garázdaság és rendzavarás miatt név szerint Orbán Viktor, Deutsch-Für Tamás, Szájer József, Répássy Róbert és Kövér László valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést. A feljelentést a médiában közöl felvételekkel és fotókkal adták be, azokon jól látható volt az elkövetők arca, mondta ezzel kapcsolatban Tóth Gábor

Garázdaság és rendzavarás

A tényállásról szólva Tóth Gábor elmondta, hogy a rendőrség jogértelmezése szerint egyfelől garázdaság volt, amit a jól ismert elkövetők műveltek a kordonokkal, másfelől a súlyosabb cselekménynek tekintett rendzavarás szabálysértésről volt szó, mivel nagy nyilvánosság előtt, tévétársaságok, tudósítók, fotósok előtt tették mindezt. Ez utóbbiból adódik, hogy sok állampolgárban kelthettek tettükkel felháborodást.

Ráadásul a rendőrök figyelmeztették a képviselőket arra, hogy hagyják abba a kordonok szétszerelését, de nem tettek eleget a rendőri felszólításnak, mondta Tóth Gábor.

A rendőrség egyeztetett az ügyről a Fővárosi Főügyészséggel és a Legfőbb Ügyészséggel, és az ügyészségi vezetők osztották a BRFK jogi álláspontját, hangsúlyozta a bűnügyi főkapitány-helyettes .

Nincs kommentár

Az ezredes kitért a kedden nyilvánosságra hozott Gönczöl-jelentésre is, röviden annyit mondott: "a vizsgálati eredményeket a BRFK nem kívánja kommentálni, nem a mi tisztünk bármilyen véleményt megfogalmazni azzal kapcsolatban".

Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya a keddi évértékelő értekezleten nem tért ki sem a kordonbontás körülményeire, sem a Gönczöl-jelentésben megfogalmazott kritikákra.