Emőke
-4 °C
9 °C

Százmilliós hűtlen kezelés Kiskunhalason?

2005.10.12. 20:27
A kiskunhalasi kórház az egyik banktól 500 millió forint folyószámlahitelt továbbá 130 millió forint forgóeszközhitelt vett fel, amelynek fedezetéül a kórház teljes évi betegellátási bevételét ajánlotta fel. Az ügyészség nyomozást rendelt el.

Nyomozást rendelt el a kiskunhalasi kórház gazdálkodásával összefüggő több száz milliós hűtlen kezelés gyanújával az ügyészség szerdán.

Szabálytalanságok

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője elmondta, hogy Mamlecz Benőné, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht. pénzügyi osztályvezetője és az intézmény érdekképviseletei a múlt héten levelet küldtek a város polgármesterének, a képviselőtestületnek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak és a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek, amelyben szabálytalanságokra hívták fel a figyelmet.

A feljelentésben többek között az áll, hogy a kórház az egyik banktól 500 millió forint folyószámlahitelt továbbá 130 millió forint forgóeszközhitelt vett fel, amelynek fedezetéül a kórház teljes évi betegellátási bevételét ajánlotta fel. A levél szerint a kórház és a befektető között teljesen szabálytalan pénzmozgások történtek, és a befektető megsérti az önkormányzattal kötött szerződést.

Nem nyilatkozik

Várnai László, Kiskunhalas polgármestere, a múlt héten rendelt el vizsgálatot az ügyben. Füzes Attila, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht. gazdasági főigazgatója annyit közölt: a vizsgálat lezárásáig nem nyilatkozik.

Kiskunhalas önkormányzata 2004. július elsején fogadta el a kórház működtetésére pályázatot benyújtó HospInvest Rt. ajánlatát, melynek értelmében a magyar szakmai befektető húsz éven keresztül üzemelteti a város egészségügyi intézményét. A szakmai befektető vállalta, hogy három év alatt 750 millió forint értékben műszereket biztosít, míg az épületek átalakítására több mint egymilliárd forintot fordít.