Valér
4 °C
8 °C

Ötvennyolcmillióért épül a Kossuth téri jégpálya

2004.12.08. 12:02
A Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft. építheti és működtetheti idén a Parlament előtti jégpályát. A Kossuth téren 2002 óta, Medgyessy Péter akkori miniszterelnök ötlete alapján lehet a karácsonyi szünetben ingyen korcsolyázni.

December 20-ától január 3-ig, naponta reggel kilenc órától este tízig lehet majd ingyen korcsolyázni a Parlament előtti parkolóban.

Pósch Ilona, a Miniszterelnöki Hivatal rendezvényszervezési főosztályvezető-helyettese az Index érdeklődésére elmondta, hogy a november 22-én kiírt egyszerűsített tárgyalásos közbeszerzési pályázatot négy cég vásárolta meg, végül ketten adtak be ajánlatot.

Az egyik pályázót azonban formai és tartalmi hiányosságok miatt kizárták, így végül a Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft. nyerte el az 1500 négyzetméteres jégpálya létesítésének a lehetőségét. Pósch Ilona tájékoztatása szerint a közbeszerzés értéke 57 millió 979 ezer forint. A projektet a Szerencsejáték Rt. is támogatja.

A 2002-es kormányváltást követően hagyományteremtő szándékkal, Medgyessy Péter akkori miniszterelnök ötlete alapján teremtett lehetőséget a parlament előtti korcsolyázásra a Miniszterelnöki Hivatal. Akkor tárgyalásos közbeszerzési eljárás során kiválasztott, MSZP-közeli vállalkozás építhette fel az első Kossuth téri műjégpályát, amelyhez Ausztriából bérelték a szükséges berendezéseket és a kulturális programokkal tűzdelt program ötvenmillió forintba került.

Tavaly a jégpályát és a hozzá kapcsolódó gyermekrendezvényeket, illetve az esténkénti jégdiszkót a Zen-Team Kft. szervezhette, a céget immár nyílt közbeszerzéssel választották ki, azt azonban a kancellária nem közölte sem az eredményhirdetéskor, sem pedig később, hogy mennyiért szervezték a programokat.