Viola
-5 °C
-2 °C

Kenyérrel és sóval fogadta az MSZP-s képviselő a tüntetőket

2007.02.28. 20:43
Két szocialista politikusnál tüntettek harmincan azután, hogy Ambrus Zoltán fideszes megyegyűlési képviselő átállásával MSZP-s elnököt választhatott a Heves megyei közgyűlés. Korózs Lajos lakásánál nem várt meglepetésben volt részük.

Kenyérrel és sóval fogadta az otthona elé vonuló tüntetőket Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő szerdán Egerben.

A demonstrálók, akik harmincan voltak, ezt megelőzően Sós Tamás, ugyancsak szocialista honatya otthonát keresték fel.

A tüntetők hangos "Bújj ki, Korózs!" kiáltásokat skandálva közeledtek az egri belvárosi társasház elé. Ám amikor meglátták, hogy a képviselő a kapuban állva egy tálcán nemzetiszínű szalaggal átkötött kenyeret nyújt feléjük, rögtön elcsendesedett a skandálás.

A honatya meghallgatta a tüntetők egyike által felolvasott, a kormány távozását követelő petíciót, majd kiosztotta a tüntetők között azt a dokumentumot, amely az általa is megszavazott egri fejlesztéseket sorolja fel.

A demonstrálók ezt megelőzően "júdáspénzt" jelképező aprópénzt, illetve lencsét szórtak Sós Tamásnak a Hevesi megyegyűlés elnökének háza elé, illetve szintén jelképesen Ambrus Zoltán utcára keresztelték el a politikus lakhelyét.

Ezzel – mint az általuk skandált rigmusokból is kitűnt – annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a szocialisták "júdáspénzen", egy tál lencséért vásárolták meg Ambrus Zoltán fideszes megyegyűlési képviselőt, aki megszavazta Sós Tamás megyegyűlési elnökké választását.

Múlt pénteken szocialista elnököt választott a Heves megyei közgyűlés, miután a Fidesz-frakcióból kilépett Ambrus Zoltán képviselő, és függetlenként megszavazta, hogy az MSZP-s Sós Tamás legyen a közgyűlés elnöke.

A közgyűlés múlt csütörtökön még arról állapodott meg, hogy feloszlatja magát, mert a tavaly október elsejei önkormányzati választáson a Fidesz és az MSZP egyaránt 20-20 mandátumot szerzett, és az így kialakult patthelyzet megakadályozta a testület törvényes működését.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a közszolgálati rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjújában árulónak nevezte a Heves megyei fideszes képviselőt, és arról beszélt, hogy pártjának ezentúl jobban meg kell majd néznie, ki méltó a Fidesz bizalmára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!