Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz az ügyészséghez fordul a kormányzati negyed ügyében

2007.05.02. 11:47
A kormányzati negyedről szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit. A többi között ezért fordul a Legfőbb Ügyészséghez a Fidesz, amely egy Heti Válaszban megjelent cikk után állt elő azzal, hogy a beruházás a Gyurcsány-Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében, jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus, aki képviselőtársával, Balsai Istvánnal jegyzi a beadványt, azt mondta, azért éltek közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyésznél, mert álláspontjuk szerint joggal lehet tartani attól, hogy a közpénzből tervezett és a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás, illetve az arról szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit.

Cser-Palkovics András, a Heti Válasz Hív az Altus, vár a MÁV című cikkének megjelenése után nyilatkozott arról, hogy a kormányzati negyed a Gyurcsány-Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet.

A fideszes politikus megismételve a hetilap állítását azt hangoztatta, hogy a beruházás előkészítésében és lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek, vagy kötődtek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez.

A Heti Válasz cikkében megemlíti, hogy Szilvásy György tavaly év végén azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a volt KISZ-esekből, altusosokból álló minisztériumi stábjának még véletlenül sincs köze beszerzési ügyekhez.

Most a szakértőket gyanúsítják

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést, hogy legyen új kormányzati negyed. Most azokkal a nemzetközi szakemberekkel van problémájuk, akik dönteni fognak a projektről, fűzte hozzá. Nyakó úgy véli, a Fidesz is elismerte, hogy ez sokkal olcsóbb és hatékonyabb megoldás. Mint mondta, az ellenzéki párt azokat a neves szakértőket, külföldi nagyvárosok főépítészeit gyanúsítja, akik dönteni fognak arról, kik és milyen módon építsék meg a kormányzati negyedet.

Nyakó István szerint a Fidesz alaptalan vádakkal próbálja meg lejáratni a kormányt. Hozzátette, már előre sajnálja a Legfőbb Ügyészséget, ugyanis a Fidesz-kotta szerint, ha számukra nem kedvező döntést hoz az ügyészség, akkor biztos, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kétharmados törvényt akar majd módosítani. "Nem megyünk bele abba a politikai zsákutcába, ahova a Fidesz a köztársaságot is akarja sodorni" - közölte a szóvivő.