Ágnes
-5 °C
2 °C

A Fidesz az ügyészséghez fordul a kormányzati negyed ügyében

2007.05.02. 11:47
A kormányzati negyedről szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit. A többi között ezért fordul a Legfőbb Ügyészséghez a Fidesz, amely egy Heti Válaszban megjelent cikk után állt elő azzal, hogy a beruházás a Gyurcsány-Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében, jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus, aki képviselőtársával, Balsai Istvánnal jegyzi a beadványt, azt mondta, azért éltek közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyésznél, mert álláspontjuk szerint joggal lehet tartani attól, hogy a közpénzből tervezett és a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás, illetve az arról szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit.

Cser-Palkovics András, a Heti Válasz Hív az Altus, vár a MÁV című cikkének megjelenése után nyilatkozott arról, hogy a kormányzati negyed a Gyurcsány-Szilvásy páros újabb nagy ingatlanbiznisze lehet.

A fideszes politikus megismételve a hetilap állítását azt hangoztatta, hogy a beruházás előkészítésében és lebonyolításában olyan emberek vesznek részt, akik kötődnek, vagy kötődtek a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt.-hez.

A Heti Válasz cikkében megemlíti, hogy Szilvásy György tavaly év végén azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a volt KISZ-esekből, altusosokból álló minisztériumi stábjának még véletlenül sincs köze beszerzési ügyekhez.

Most a szakértőket gyanúsítják

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést, hogy legyen új kormányzati negyed. Most azokkal a nemzetközi szakemberekkel van problémájuk, akik dönteni fognak a projektről, fűzte hozzá. Nyakó úgy véli, a Fidesz is elismerte, hogy ez sokkal olcsóbb és hatékonyabb megoldás. Mint mondta, az ellenzéki párt azokat a neves szakértőket, külföldi nagyvárosok főépítészeit gyanúsítja, akik dönteni fognak arról, kik és milyen módon építsék meg a kormányzati negyedet.

Nyakó István szerint a Fidesz alaptalan vádakkal próbálja meg lejáratni a kormányt. Hozzátette, már előre sajnálja a Legfőbb Ügyészséget, ugyanis a Fidesz-kotta szerint, ha számukra nem kedvező döntést hoz az ügyészség, akkor biztos, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kétharmados törvényt akar majd módosítani. "Nem megyünk bele abba a politikai zsákutcába, ahova a Fidesz a köztársaságot is akarja sodorni" - közölte a szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!