Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyvennyolc milliárdot osztott ki kedden a kormány

2002.02.12. 18:44
Több mint 11 milliárd forintot ítélt meg a köztisztviselők béremelésére keddi ülésén a kormány. A hivatásos tűzoltók illetménykiegészítésére 3,8 milliárd, a pótlékaikra 2,9 milliárd forintot szán a kabinet. Terülerfejlesztési támogatásokra majd 30 milliárdot osztottak szét a miniszterek.
Második olvasatban tárgyalt a kormány az egészségügy négyéves fejlesztési programjáról, melynek keretében 606,8 milliárd forintot szánnak az ágazatnak. Az egészségügyi minisztert felkérte a kormány, hogy kezdjen szakmai egyeztetéseket a tervekről.

Harmincmilliárd területfejlesztésre

Majd harmincmilliárd forintot ítélt területfejlesztési célokra a kabinet - jelentette be a kormányülést követő tájékoztatón Borókai Gábor kormányszóvivő. Területfejlesztési célfeladatokra 19,2 milliárd forintot osztott ki a kormány, ebből 8 milliárd forinttal részesülnek a régiók és 5,6 milliárd erejéig a megyék. A központi kassza további 6,7 milliárdot oszthat ki, amiből 4,5 milliárdra pályázni lehet majd. A területi kiegyenlítésre szolgáló fejlesztési célú támogatás összege 10,5 milliárd forint lett.

Hetven százalékos béremelés 2003-ra

A köztisztviselői életpálya program folytatásaként 11,5 milliárd forintot kap a belügyi tárca a köztisztviselők béremelésére. Borókai tájékoztatása szerint ennek alapjait tavaly nyáron dolgozta ki a kabinet, s célja, hogy 2003-ra a tavalyihoz képest összességében 70 százalékos béremelésben részesüljenek a köztisztviselők. A hivatásos tűzoltók illetménykiegészítésére további 3,8 milliárd, míg a "lánglovagok" pótlékaira 2,9 milliárd forint jut.