Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Kampányhajrá miniszterelnöki interjúk nélkül

2002.03.19. 17:49
Szerdán sugározza a választások előtti utolsó miniszterelnöki interjúját a Magyar Rádió - derült ki a kormányülést követő tájékoztatón. A kabinet elviekben döntött annak az egymilliárdnak a sorsáról, melyet "megspóroltak" az új nemzeti felépítésén: diákoknak és nyugdíjasoknak adnak ezer-ezer forint támogatást ahhoz, hogy megnézhessék a nemzeti darabjait.
Szerdától beszáll Orbán Viktor miniszterelnök is a kampányba, így voksokások előtt ezen a napon sugározza a Magyar Rádió az utolsó miniszterelnöki interjút - közölte egy kérdés kapcsán a kormány ülés utáni tájékoztatón Borókai Gábor kormányszóvivő. Korábban a rádió azt jelentette be, hogy március elejétől szünteltetik a szerda reggeli beszélgetéseket, majd azt közölték, hogy végleges döntés nem született, az ügyben és tovább folytatódtak a szerda reggeli riportok.

Ezer forintos támogatást nyújt a kabinet minden olyan nyugdíjasnak és diáknak, aki meg akarná nézni a Nemzeti Színház valamely előadását - döntöttek a miniszterek kedden. Ezt abból az egymilliárd forintból kívánják finanszírozni, amelyet "megspóroltak" az új nemzeti felépítésén. A kabinet ugyanis azt állítja: a tervezett költségekhez képest ennyivel olcsóbb volt a beruházás, igaz a költségekbe nem számítják bele a nemzeti gödörre eddig fordított milliárdokat.

Borókai szerint a lépésre azért van szükség, mert az igen borsos árú 1500-3000 forint közötti jegyárakat egyébként nem tudnák kifizetni. A kormány arrról még nem határozott, hogy alapítványt hozzon létre, vagy más formában nyújtson támogatást a jegyvásárláshoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!