Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A kormány nem, csak a kormánytagok vakációznak

2004.07.02. 07:52
Főként belföldi vagy horvátországi nyaralásokon tölti a szabadságát a kormány. A Magyar Nemzet információi szerint a legtávolabbra Hiller István kulturális miniszter merészkedik, ő családjával Egyiptomba megy. Az Index úgy tudja, hogy az MSZP múlt szombati választmányi ülésén Kovács László pártelnök-külügyminiszter kijelentette, hogy a feltorlódott feladatok miatt a kormány nem, csak a kormánytagok mehetnek szabadságra.
Az Index információi szerint a kabinet tagjai tartják magukat Kovács László MSZP-elnök bejelentéséhez, és többségükben rövid nyári szabadságot vesznek igénybe. A pártelnök-külügyminiszter a szocialisták egy héttel ezelőtt megtartott válaszmányi ülésén beszélt arról, hogy az őszre kiírt pártkongresszus miatt a nyáron és kora ősszel a kormány az idén nem mehet szabadságra. Kovács hozzátette, hogy a kormánytagjaira külön-külön azért ez nem vonatkozik.

Magyar vakáció

A Lamperth Mónika belügyminiszter kabinetirodája azt közölte, hogy a miniszter augusztusban megy két hét vakációra, amit több helyszínen Magyarországon tölt majd. A Magyar Nemzet érdeklődésére az Egészségügyi Minisztériumban elmondták, hogy Kökény Mihály szintén két hetet vesz ki, amelynek nagyobb részét Horvátországban tölti. A lap szerint Magyarországon tölti szabadságát Burány Sándor munkaügyi, és Németh Imre földművelésügyi miniszter is. Az agrártárca vezetője várhatóan csak két nap szabadságot vesz ki. Hiller István kulturális miniszter családjával Egyiptomba utazik majd.

Népszerű Horvátország

Csillag István, a gazdasági tárca vezetője augusztusban egy vagy két hetet tölt majd a Balatonnál nyaralójában, de a környéken üdül majd családjával a honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc is. Horvátországba megy pihenni egy hétre Bárándy Péter igazságügyi és Magyar Bálint oktatási miniszter, Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter viszont már jelenleg is ott túrázik. Persányi a jelenlegi kéthetes nyaralás mellett további két hét szabadságot is igénybe vesz majd, ezzel ő tölti a leghosszabb időt távol munkahelyétől a kabinet tagjai közül.

Nyári munkások

Nem megy szabadságra viszont Kovács László és az átadás-átvétel miatt Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter. A Magyar Nemzet kérdésére Draskovics Tibor munkatársa sem zárta ki, hogy a pénzügyminiszter is munkával tölti majd a nyarat. A lap körkérésére nem adott választ Gyurcsány Ferenc, a GyISM vezetője valamint Kovács Kálmán informatikai miniszter. Mint ismeretes, Medgyessy Péter kormányfő az idén Mallorcára utazik, ahol tíz napot tölt majd feleségével. A miniszterelnök éppen a választmány múlt heti ülésén beszélt a sajtóban már megszellőztetett nyaralásáról, egy káromkodással nyomatékosítva: "Mallorcán nyaralok, mert megérdemlem".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!