Ágnes
-1 °C
2 °C

Persányi személyesen tájékozódik Pakson

2003.05.09. 16:54
Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága 13 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett támogatta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszterré történő kinevezését pénteken. A miniszterjelölt a paksi üzemzavarral kapcsolatos kérdésekre válaszolva leszögezte, a közeljövőben személyesen tájékozódik az atomerőműben.
A miniszterjelölt meghallgatásán ellenzéki és kormánypárti képviselők elismerően szóltak Persányi Miklós bemutatkozó beszédének tartalmáról és a jelölt alkalmasságáról.

Persányi Miklós - aki eddig a Fővárosi Állat- és Növénykertet vezette - az érdekek és nézetkülönbségek fölött álló párbeszéd szükségességét és a hatékonyabb környezetvédelmi munka érdekében a tárcák együttműködését emelte ki.

A miniszterjelölt a paksi üzemzavarral kapcsolatos kérdésekre válaszolva leszögezte, hogy különösen fontosnak tartja az őszinteséget és a nyilvánosságot az ilyen esetekben.

Hozzátette, hogy a közeljövőben személyesen tájékozódik az atomerőműben a történtekről és egyetértett annak szükségességével, hogy az eseményekről a kormány tagjai tárgyaljanak.