Alfréd
-2 °C
2 °C

Rabkórházban Korompai Nicolette

2001.07.28. 18:05
A tököli rabkórházban tartják fogva Korompai Nicolette-et, ugyanis egészségügyi problémák miatt kivizsgálják. Az orvosi vizitek lezárulta után döntenek majd arról, hogy hol helyezik el a Concordia Közraktározási Rt. volt igazgatóját. Az 54 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsított 28 éves fiatal nőt valószínűleg nem engedik ki egyhamar, ugyanis a héten hosszabbította meg a bíróság hatvan nappal az előzetes letartóztatását, amely ellen Korompai védője fellebbezett. Az Index információi szerint Korompait azért vizsgálják Tökölön, mert két hónapos terhes.
Újabb hatvan nappal meghosszabbította a bíróság Korompai Nicolette az FVM százszázalékos tulajdonában lévő Concordia Közraktározási Rt. májusban menesztett vezetőjének előzetes letartóztatását. A több tízmillió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsított fiatal nő védője a döntés ellen fellebbezett, ám ennek még nincs eredménye. Korompai már hetek óta semmit nem akar a nyomozóknak mondani, úgy véli, részletes vallomást tett július 4-én, amikor őrizetbe vették. A Concordia exvezetőjét egy 55 millió forintos vagyoni hátrányt okozó búzaügyletről kérdezgették.

Az ügy hátterében egy tízezer tonnás búzaeladás áll. A Concordia többségi tulajdonában lévő GMS '96 Kft. néhány hónappal ezelőtt megállapodott az Agrograin Rt.-vel a búza eladásáról, ám állítólag Korompai utasította a céget, hogy a Ploy Kft.-nek értékesítse a gabonát. A Ploy 340 millió forintért megvásárolta, majd 55 milliós felárral továbbadta az Agrograinnek. A pénzt végül a Ploy öt különböző cégnek adta tovább.

Torgyán barátja volt Simon, aki eltűnt Magyarországról

A GMS '96 volt kereskedelmi igazgatóját is őrizetbe vették, majd letartóztatták. A cég volt vezetőjét, Simon Lászlót is ki akarják hallgatni az ügyben, ő azonban külföldön (egyesek úgy tudják Amerikában, más források szerint azonban Olaszországban) van. Simon jó cimborája Torgyán Józsefnek, még a holland Antillákra is együtt mentek nyaralni. A cég volt vezetője még közelebbi barátságot ápolt Korompai Nicolette-tel, ugyanis a Concordia exelnökének volt az élettársa.

A fiatal nőt először Budapesten tartották fogva, jelenleg azonban a tököli rabkórházban van. Az Index úgy tudja, hogy Korompai két hónapos terhes. Bánáti János, az agrárcég volt vezetőjének védője ezzel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit mondott: egészségügyi problémák miatt kivizsgálják védencét Tökölön. Az orvosi vizsgálatok után döntenek majd arról, hogy melyik intézményben helyezzék el.

A rabkórházban szülhet Nicolette

A tököli rabkórházban szokták az előzetes letartóztatásban lévő vagy elítélt állapotos nőket elhelyezni terhességük ideje alatt - mondta az Indexnek Bárándy György ügyvéd. Az intézményben szülhetnek az asszonyok, ha bármilyen komplikáció adódik, egy profi civil kórházba szállítják őket. Ezután egy ideig a baba az édesanyjával a rabkórházban maradhat, majd a gyereket az anya családjánál helyezik el. Ugyanúgy látogathatják a hozzátartozók az édesanyát, s vihetik magukkal a csemetét. Amikor az asszony szabadul, akkor visszakaphatja a gyermekét. A bíróság azonban ilyen esetekben házi őrizetet szokott elrendelni, így az anyuka az otthonában nevelheti a babáját.