Viola
-5 °C
-2 °C

Polgári kőrözött

2002.08.12. 15:24
Az Index tudósítója vidéki körútjának legfalusibb állomásán két szelet sonka között pillantotta meg nyugat-magyarországi legkelendőbb napilapjának cikkét a Polgári Körök csornai találkozójáról. A hír elolvasása után felvillant a lehetőség, hogy fürdőruhás képet készíthetünk Rogán Antalról és Áder Jánosról, ezért útra keltünk.
A Kisalföld hírében egy szó sem esik az aszteroidákról és a viágbékéről. A cím sokat sejtető: Polgárok a termálban. A programba mélyedve kiderül, a helyszínre látogatók focizhatnak , úszhatnak, délután háromtól pedig magyar nótákat énekelhetnek, miközben az országos politikai élet jenlegi állásáról és a sejtek teendőiről, Áder János, Rogán Antal és Szijjártó Péter tart "politikai programot".

Leparkolok, betekerem a filmet és megcélzom a bejáratot. A parkolásért nem kell fizetni, ellenben hirtelen belépek a "gabonakörbe". A bejáratnál két jegyet kapok - mindezt ezerkétszáz forintért. A jegyemet eltépő férfi tájékoztat:"Ezzel bemehetsz, azzal meg kaját kapsz és támogatod a kört". Telefon elő, édesanyut megkérdez: "te mit főzöl?" A kérdés eldőlt, a paprikás csirke jobb mint holmi majális virsli.

Miközben azt számoltam, hogy hányszor ezerkétszáz forintért vehetne Dunára néző ingatlant a polgár, elérkeztem a sejtközpontba. A mintegy három-négyszáz ember jól láthatóan Rábaközi félkör alakzatba szerveződve hallgatta Áder János szavait. A képviselő által megjósolt energia-, víz-, (papírba néz) csatorna díj emelés senkit nem tüzelt fel. Mondjál újat János - könyörögtem térdre ereszkedve. De nem.

A hallgatóság felvillanyozására bevetett "még egy ember program" hallatán többen nevetni próbáltak, aztán inkább elmentek sörözni. Ők jártak porul, mert nem hallhatták a színpadra lépő szőkét, aki gitározott is. Amíg ő zenélt, a miséről érkező hetvenes éveikben járó focisták alatt összedőlt a szék. Még vér is folyt.

A szakértők tudhatják, hogy ezután a legmagasabb homlokú magyar lépett a pódiumra és elénekelt kettő vagy talán három honfoglaló dalt. Ezek után futásnak eredtem, éreztem ugyanis, hogy Varga Miklós beveti az örök Európát.

A kijáratnál még leszakitottam egy MIÉP zászlót és fellöktem a Rogán Antal hasonmásverseny első helyezettjét, majd elindultam a paprikás csirkémért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!