Klaudia
-3 °C
3 °C

Korrupciós lexikont készített a Fidesz

2008.05.23. 00:36
A Korrupedia.hu-n csak olyan cikkeket használtak fel forrásként, amelyekkel szemben információik szerint nem kértek helyreigazítást, mondta az MSZP–SZDSZ-kormány korrupciós ügyeit bemutató oldalról Ágh Péter fideszes képviselő. Lakossági bejelentéseket is várnak.

Van pénz, csak nem arra költik, amire kell - jelentette ki Ágh Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen bemutatta a Korrupedia.hu honlapot. A szocialista-szabad demokrata korrupciós lexikon című portálon az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció legközismertebb korrupciós ügyeit sorolják fel.

A Fidelitas ügyvezető alelnöke szerint a Gyurcsány-kormány arra hivatkozva zár be kisiskolákat, postákat, szüntet meg vasúti szárnyvonalakat hogy nincs pénz. Az internetes oldallal azt akarják bemutatni, hogy van, csak nem helyesen használták fel.

"A hatalommal való visszaélés tipikus példái ezek, hiszen nem arra használták a hivatalt, a felelősséget, hogy az országnak jobb legyen, hanem arra, hogy a barátaiknak és saját maguknak jobb legyen" - hangsúlyozta a fideszes politikus. A honlapon csak olyan cikkeket használtak fel forrásként, amelyekkel szemben - információik szerint - nem kértek helyreigazítást.

A portált bemutatva Ágh Péter felhívta a figyelmet, hogy az oldal bárki által bővíthető, és várják azok jelentkezését, akik tudnak korrupciós ügyekről. A beérkezett információk helyességének igazolása után az ügyet publikálni fogják a honlapon.

A nemcsak nevében, küllemében is a Wikipediát idéző weboldalon többek a Fittelina-ügy, a Kabai-ügy és a Zuschlag-ügy szerepel a Kiemelt kategóriában, de rokonokról, barátokról és korábbi üzlettársakról, valamint önkormányzati ügyekről is olvashatunk. Nemcsak a koalíciós kormányról szól az oldal, az aktualitásokban a kisebbségi kormányban miniszteri tárcát Gyenesei István szerepel a középpontban.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft